مشاوره حقوقی رایگان - ماهیت کارشناسی نفقه

با سلام
همسرم 8 ماهه خونه رو ترک کردند، از اون موقع بیش از 4 اظهارنامه دادم و الزام به تمکین ایشون رو گرفتم که هیچکدوم رای کارشناسی نخواستیم و رای قطعی شد ، همچنین شکایت نفقه قبلی ایشون رو هم در تجدیدنظر با رأی الزام به تمکین شکستم (دادگاه گفت حکم تمکین اعلامیه ن اجرایی!)

مجدداً برای بار دوم درخواست نفقه داده و این بار دست گذاشته روی منزل و اساس البیت ک شرایط تمکین مهیا نیست؛ منم الزام به تمکین و اظهارنامه و رای رد نفقه قبلی یک ماه پیش را بصورت لایحه برای شعبه فرستادم بجای شرکت در جلسه که شکایتش رد بشه

ولی در کمال تعجب، پرونده الان توی مرحله تودیع هزینه کارشناسی قرار گرفته!

1-اهمیتی به دو رای قطعی قبلی نمیدن و مجددا رسیدگی میکنن؟!

2-آیا کارشناس نفقه فقط سوالات تلفنی برای تعیین میزان نفقه میپرسه یا منزل رو هم میاد ببینه با اساس البیت؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
مبلغ ماهیانه نفقه توسط کارشناس تعیین خواهد شد

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

واحد مددکاری برای بازدید منزل می ایند وترک انفاق جرم مستمر است

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام کارشناس جهت بازدید بصورت حضوری مراجعه میکنند و نیازی به چند بار دادخواست تمکین از سوی جنابعالی نبوده به صرف یکبار اخذ حکم و عدم مراجعه زوجه کفایت امر را مینموده

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

1. اهمیت تاتاریخ صدور رای قبلی میدن
2. باید کارشناس تاییدکنه که اتاق خواب داشته باشه و وسایل ابتدایی زندگی. باید تاییدکنه صوری نیس

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام

1) بله دادگاه می‌تواند بر اساس قانون مجدداً پرونده را رسیدگی کند چرا که هر چند وقت یکبار همسر می‌تواند برای دریافت نفقه درخواست کند. رای قطعی قبلی اگرچه اهمیت دارد اما لزوماً مانع رسیدگی به شکایت جدید نمی‌شود.

2) کارشناس نفقه می‌تواند از طرق مختلف اطلاعات لازم را برای تعیین میزان نفقه جمع‌آوری کند که یکی از آنها مصاحبه تلفنی است. اما اگر لازم باشد می‌تواند برای بررسی وضعیت اقتصادی و مسکن شما و همسرتان، مراجعه حضوری هم داشته باشد.

پس تا زمانی که کارشناس نظر خود را اعلام نکرده، نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم که فقط از طریق مصاحبه تلفنی اطلاعات را جمع‌آوری می‌کند یا نه. بهتر است تا گزارش نهایی کارشناس منتظر بمانید.