مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه برای واگذاری حق کسب و پیشه

با سلام، پدرم از سال 1341با مستاجری براساس قانون قدیم مالک و مستاجر(1356) برای شغل «تعمیر کفش»، دارای اجاره نامه رسمی است. در اجاره نامه انتقال به غیر و تغییر شغل ممنوع بوده و مستاجر هیچگونه وجهی بابت سرقفلی نپرداخته است. اکنون حدود 10 سال است هر دو(مالک و مستاجر ) فوت کرده اند. ورثه مستاجر درخواست دریافت حق کسب و پیشه را نموده اند. اکنون ورثه مالک متوجه شده اند که 25 سال قبل از فوت مستاجر، نامبرده براساس قرارداد داخلی، حق کسب و پیشه خود را از شخصی ثالث که از مغازه برای شغل «کفش دست دوز بچه گانه» استفاده می کرده است دریافت و در این مدت خودش(مستاجر اول) بعنوان شاگرد ( مستاجر جدید) در آن مغازه حضور داشته و برای وی کفش می دوخته است. البته قرارداد رسمی با مستاجر اولیه همچنان در اداره ثبت پا برجاست ولی عوارض کسب و پیشه در شهرداری بنام شخص جدید(مستاجر) از 25 سال قبل از فوت مستاجر(اول) بوده است.
سوال: باتوجه به اینکه برگه عوارض کسب و پیشه شهرداری (بنام مستاجر جدید)، تنها مدارک موجود در دست ما(ورثه مالک) است. آیا میتوانیم به استناد آن مغازه را بدون پرداخت حق کسب و پیشه تخلیه کنیم؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله ولی شما باید نصف حق کسب و پیشه را طبق نظر کارشناس رسمی ، به مستاجر پرداخت نمایید

طبق قانون موجر و مستاجر 56 ، مستاجر شما ، دارای حق کسب و پیشه است و نه حق سرقفلی
و طبق قانون 56 مستاجر حق انتقال حق کسب و پیشه و حق تغییر شغل را نخواهد داشت مگر با ‌موافقت مالک

و اگر مستاجر ، بدون موافقت مالک
، حق کسب و پیشه را به شخص ثالث انتقال بدهد مالک میتواند
دادخواست فسخ قرارداد و تخلیه ملک را با پرداخت نصف حق کسب و پیشه اقامه نماید
و ...

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

مشکل به صرف برگه عوارض کسب پیش شهرداری به نام ثالث تخلیه ملک بدون پرداخت حق سرقفلی رامی‌پذیرند