مشاوره حقوقی رایگان - حق کسب و پیشه

سلام خسته نباشید
حق کسب و پیشه چه زمانی تعلق می‌گیرد ؟
ممنون

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
سوال شما کلی است و با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند؛
حق کسب و پیشه و تجارت به معنای شهرت و اعتبار تجاری است که در طول زمان برای یک مکان خاص که لزوما باید تجاری باشد ایجاد می گردد و این امر ناشی از فعالیت و تلاش مستاجر در آن مکان خواهد بود. درواقع تلاش و فعالیت مستاجر در ملک تجاری و انجام فعالیت اقتصادی در آن مکان موجب می شود که ارزش افزوده ای به آن ملک اضافه گردد که اگر فعالیت مستاجر نبود چنین ارزش افزوده ای هم وجود نداشت. برای مثال شخصی یک مغازه اجاره می کند و بعد از طراحی داخلی و چیدمان و دکوراسیون به فروش بستنی با کیفیت می پردازد و به مرور زمان مشتریان آن مکان را به عنوان یک مغازه بستنی فروشی با کیفیت می شناسند در چنین شرایطی این مستاجر با تلاش و فعالیت خود به آن مکان ارزش افزوده اضافه کرده است و قانونا دارای حق کسب و پیشه و تجارت خواهد بود.
قانونگذار با در نظر گرفتن این موضوع باتوجه به اینکه تلاش و فعالیت اقتصادی مستاجر موجب اعتبار تجاری برای محل کسبی می شود که مالکیت آن در اختیار شخص دیگر است، حق کسب و پیشه مستاجر را برای املاک تجاری که تا سال 1356 به اجاره مستاجرین درآمده پذیرفته است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام حق کسب و پیشه ، فقط در مورد املاک تجاری که مشمول قانون موجر و مستاجر 56 هستند ایجاد میشود
و با توجه به نوع شغل و مدت اشتغال و ..‌ ایجاد میشود

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام به بخش مقالات بنده مراجعه کنید در سایت دادراه کاملا توضیح دادیم اگر سوالی بود تماس بگیرید و مشاوره تلفنی هماهنگ کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بر اساس نوع شغل و مدت زمان اشتغال در امور تجاری حاکم است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در املاک تجاری که قرارداد اجاره مربوط به سالهای قبل از 76هست

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بستگی به قراردادی دارد که بین شمابوده

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

طبق قانون مالک و مستاجر 56 و در صورت پرداخت سرقفلی بحثش مفصل است...

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اجاره های سال 76 به بعد حق کسب و پیشه تعلق نمی گیرد مگر آنکه شخصی سرقفلی یک مغازه تجاری را خریداری کرده باشد که در هنگام تخلیه یاانتقال در صورت وجود شرایطی می تواند حق کسب و پیشه خود را از موجر یامنتقل علیه دریافت کند

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
حق کسب و پیشه، حقی است که به علت رونق و اعتباری که مستأجر با فعالیت خود، در ملک تجاری ایجاد می‌کند، به او تعلق می‌گیرد. این حق به مرور زمان و در اثر اقدامات مستاجر به وجود می‌آید. حق کسب و پیشه در زمان انعقاد قرارداد اجاره وجود ندارد و مستاجر با فعالیت‌های خود باعث به وجود آمدن این حق می‌شود

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

حق کسب و تجارت حقی است که به طور تدریجی و به مرور زمان برای مستاجر محل کسب و پیشه و تجارت به وجود می آید. درنتیجه بعد از اینکه مستاجر کار و فعالیت کرد و مشتری و اعتبار بدست آورد، حقی برای او به وجود می آید که به آن حق کسب و پیشه و تجارت می گویند.

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

به قرارداد های اجاره مغازه و تجاری قبل از 01/07/1376