مشاوره حقوقی رایگان - تنظیم سند

با درود
بنده دو دانگ از نه دانگ ملک ورثه ای پدر مرحومم را در بنگاه بصورت مبایعه نامه به شخصی فروختم شرط فروش سهم من قیمتی بالاتر از سایر وراث بود خریدار در حضور جمع حاضر در بنگاه قبول کرد مشروط به اینکه در مبایعه نامه نوشته نشود شاید سایر وراث پشیمان شدند(در صورتیکه وراث در جریان بودن) به هر حال قبول کردم و مبایعه نامه امضاء و دو سوم مبلغ ملک را دریافت و یک سوم بقیه موکول شد به هنگام تنظیم سند، دو ماه بعد خریدار پیام داد بروم برای تنظیم سند، چون ایشان به تعهد خود عمل نکرده بودن و طلب بنده را ندادن بنده نرفتم کار به شکایت کشید بنده هم لایحه تنظیم کردم با پیوست استشهادیه شهود حا ضر در زمان عقد قرارداد و در خواست استماع شهادت شهود و اتیان قسم به قرآن خریدار را کردم.
متاسفانه قاضی؟ کوچکترین اشاره و توجهی به در خواست بنده و استشهاد شهود نکرد و حکم به نفع خریدار داد و بنده را مکلف کرد که سند را امضاء کنم.
با توجه به اعتقادم و شرعا و عرف جامعه قدیم چون حق با من است تا آخر ایستاده ام.
سئوال بنده اینستکه اگر در نهایت با بی عدالتی حکم به تنظیم سند بوسیله نماینده دادگاه داده شود تکلیف مابقی طلب بنده از فروش سهم الارث
که در گرو تنظیم سند بود چه میشود؟پیشاپیش از مساعدت شما تشکر می کنم.

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و وقت بخیر به شما مخاطب سایت دادراه با این مطلب شروع کنیم که پرونده هایی که تماما ملکی یا حتی یک سر آن مرتبط با زمین و املاک و باغات است و کلا اموال غیر منقول میشود به این شکل حل و فصل نمی‌شود که فقط پرسیدن یک سوال کوتاه و مختصر شما را به راه حل نهایی سوق دهد چرا که ابعاد حقوقی به یگدیگر پیوند دارد هرچند شباهت هایی به یکدیگر دارند ولی متفاوت هستند مخصوصا پرونده ملکی را به هیچ وجه نباید مورد غفلت قرار گیرد به همین دلیل اشتباه در خود عنوان خواسته که در ستون دادخواست ذکر میکنید یا دفاعیات به ضرر افراد دخیل است. با توجه به صحبت هایی که شد بهتر است بررسی مفصلی از اوضاع و احوال پرونده صورت گیرد اینکه چگونه طرح دعوی شود و دلایل آن چه میتواند باشد و آیا این دلایل نیز باید در ارسال دادخواست بارگزاری شود یا خیر و بر چه مواد قانونی استناد شود مهم است چرا که باید بر اساس قوانین موجود و مستند و مستدل باشد و باید خاطر نشان کرد که درصورتی که دادخواست به طور صحیح و درست مطرح نشود بلاشک در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد و نام دادخواست را بشود روی آن گذاشت ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست با این کیفیت و این دلایل به شعبه قضایی ارسال شود که این از وظایف وکیل است که این مصلحت را تشخیص دهد . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه حقوقی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب و کاملی انجام دهد .