مشاوره حقوقی رایگان - دعوت عموم به اغتشاش در فضای مجازی

سلام . شخصی در اینستاگرام بعد از گران شدن بنزین استوری گذاشته به این مضمون که مردم ایران ترسو هستند ، اعتراض حق قانونی شماست ، در خیابان ها اعتراض کنید ، فریاد بزنید
و...
بنده دو سوال دارم
اول اینکه آیا میتونم از این فرد شکایت کنم و مورد پیگیری قانونی قرار بگیره
و دوم اینکه در این مورد (و موارد مشابه ) سندی که ثابت کنه شخصی در فضای مجازی عکس ،فیلم یا متنی رو به اشتراک گذاشته چیه؟ آیا فقط یک اسکرین شات از عکس یا متن اون این ادعا رو ثابت میکنه یا باید کار دیگه ای انجام داد ؟

در آخر این رو بگم که بنده موافق این گران شدن ها نیستم ، ما در یک شهر نسبتا کوچک زندگی میکنیم و این آقا سرباز ناحیه بسیج شهر ما هستند و تا الان گزارش چندین نفر رو که مطالبی در مورد اعتراض به وضعیت کنونی کشور و... منتشر کرده بودند رو داده و همه ی آن اشخاص به بخش تایید صلاحیت بسیج رفتند و تعهد کتبی دادند. بنده هم به همین دلیل قصد دارم این حرفش رو مورد پیگیری قانونی قرار بدم .
با تشکر از شما

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
وظیفه پیگیری اقدام علیه امنیت ملی برعهده مدعی العموم هست که تحت گزارش ضابطین و یا گزارش‌های مردمی ویا اطلاع به هرنحویی قابل پیگیری می باشد لذا دادستان با دریافت گزارش تحقیقات در این زمینه را شروع خواهد نمود

پرسشگر :

ممنون از شما .میشه در مورد سوال دومم هم پاسختون رو بفرمایید

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

درودها، دعوت به برابر قانون اساسی اعتراض حقی قانونی است لذا دعوت به آن نیز قانونی ست مگراینکه مبین و تحریک به اغتشاش و ناامنی باشد .... احراز جعلی نبودن اسکرین شات بسیار بعید و دشوار است