مشاوره حقوقی رایگان - فضای زیر پله

با سلام خانه ی ما جنوبی هست همسایه طبقه همکف میگوید من جلوی در آپارتمان شما چیزی نمیزارم پس شما هم نباید زیر پله که جلوی خونه ی منه وسیله بزارین از نظر قانونی آیا حرفش درسته ؟ آیا اگر خودش وسیله ای زیر پله بگذارد همسایه ها می‌توانند اعتراض کنند ؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
در صورتیکه فضاهایی را که نام بردید از مشاعات ساختمان باشد این مطالب را در نظر داشته باشید که :
ساکنین ساختمان باید در حد معمول از مشاعات استفاده کنند آنطور که استفاده آنها مانعی برای استفاده سایرین نباشد. مثلا قرار دادن کفش یا لوازم اضافه در پله و حیاط ساختمان به عنوان استفاده اختصاصی تلقی می‎شود و سایر واحدها می‌توانند به آن اعتراض کنند.
هیچ یک از ساکنین اجازه تصرف مشاعات را ندارد و نمی‌تواند آن را به شخص دیگری واگذار کند مگر اینکه با سایر ساکنین توافق کرده باشد و قانون به او اجازه این کار را بدهد.
پس اینگونه است که فضای مشاعات ساختمان متعلق به کل ساکنین یا مالکین میباشد و هیچگدام از آنها اجازه ندارد که استفاده اختصاصی از آن بکند یا دیگران را از استفاده آن منع کند البته چون فضای مشاعی است مالکین مشاعی میتوانند در مورد نوع استفاده از آن به توافق برسند .