مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد

سلام.
من یک واحد آپارتمان را در ماه اردیبهشت سال 1402 به مدت یکسال اجاره کردم. هم اکنون بعد از گذشت حدود 3 ماه از اجاره کردن واحد مذکور به طور غیرمنتظره شرایطی برای مهاجرت من از ایران فراهم شده است و قصد دارم از ایران بروم.
با توجه به اینکه حدود 9 ماه دیگر از قرارداد باقی مانده است با مالک در مورد فسخ قرارداد صحبت کرده ام و به ایشان گفته ام که دیگر من در ایران نیستم که بتوانم اجاره ی شما را پرداخت کنم. از ایشان خواهش کرده ام که با دریافت یک ماه اجاره به عنوان ضرر و زیان قرارداد را فسخ کند اما ایشان راضی نمیشود و میگوید اگر هم شما اجاره را پرداخت نکنی من از پول قرض الحسنه اجاره ی این 9 ماه را بر میدارم تا قرارداد تمام شود.

اولا خواستم بپرسم چنین چیزی امکان پذیر هست یا نه که موجر در صورت عدم پرداخت اجاره بتواند از قرض الحسنه مبلغ اجاره را بردارد؟ (لازم به ذکر است که ما در متن قرارداد چنین چیزی را ننوشتیم)
دوما خواستم بپرسم آیا راه دیگری برای فسخ قرارداد وجود دارد؟ آیا میتوان به شورای حل اختلاف شکایت کرد؟ یا برای ایشان اظهارنامه ارسال کرد؟

من به پول پیش خود نیاز دارم و نمیخواهم تاجای ممکن این پول از بین برود.

متشکرم.

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

امکان فسخ یک طرفه قرارداد اجاره وجود ندارد مگر اینکه این شرط در قرارداد ذکر شده باشد .با عدم پرداخت اجاره بها مالک میتواند ضرر و زیان خود از جمله اجاره بهای معوقه را از مبلغ قرض الحسنه برداشت نماید.

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
متاسفانه اگر موارد قانونی یا شرطی برای فسخ در قرارداد وجود نداشته باشد بدون توافق با موجر نمیتوانید فسخ نمایید .

اما یک راه وجود دارد که اگر حق انتقال مورد اجاره در قرارداد اجاره از شما از سوی موجر اسقاط نگردیده باشد آنرا به یکی از آشناهایتان یا شخص دیگری تا سررسید قرارداد اجاره بدهید که پولتان از بین نرود . ( باستناد ماده 474 قانون مدنی )