مشاوره حقوقی رایگان - سند کشاورزی

باسلام پدر بزرگ من 140 هکتار زمین کشاورزی ثبت شده سند مالکیت داشته از این مقدار 40 هکتارش بابت بدهی مالیاتی در سال 1336 در اداره دارایی بازداشت شده و پدربزرگ من سال 1348 فوت شده،چند وقت پیش مراجعه کردم به اداره دارایی و رفع بازداشت کردم و به اداره ثبت اسناد تحویل دادم و بلامانع اعلام شد ....
سوالم این هست الان نه زمین در دست داریم نه مدرکی ،زمین هم در تصرف رعیت است و اراضی اونجا کلا مشاع می‌باشد ،تمام مدرک ما همین نامه بازداشتی است که در آن قید شده و من از اداره ثبت درخواست تصویری از این شماره نامه که سند در بازداشت بوده رو داشتم که پرونده رو آوردن و گفتن این شماره نامه نیست !؟گفتم یعنی چه که نیست ،گفت ممکنه گم شده باشه؟! الان من چکار باید بکنم؟
که سند او 40 هکتار رو بگیرم ؟
ضمنا رئیس ثبت میگه الان ما بر اساس متراژ سند می‌دیم ،آیا این گفته صحت داره و یا کسی که زمین در تصرفش بوده و هیچ مدرک مالکیتی نداشته تونسته سند بگیره ؟
یا من الان با توجه به سوابق مالکیت پدربزرگم با ارائه خلاصه فوت و انحصار ورثه آیا میتونم با متراژ از همون اراضی که مشاع هست سند بگیرم ؟
ممنونم اگر پاسخ بدهید...

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و وقت بخیر به شما مخاطب سایت دادراه با این مطلب شروع کنیم که پرونده هایی که تماما ملکی یا حتی یک سر آن مرتبط با زمین و املاک و باغات است و کلا اموال غیر منقول میشود به این شکل حل و فصل نمی‌شود که فقط پرسیدن یک سوال کوتاه و مختصر شما را به راه حل نهایی سوق دهد چرا که ابعاد حقوقی به یگدیگر پیوند دارد هرچند شباهت هایی به یکدیگر دارند ولی متفاوت هستند مخصوصا پرونده ملکی را به هیچ وجه نباید مورد غفلت قرار گیرد به همین دلیل اشتباه در خود عنوان خواسته که در ستون دادخواست ذکر میکنید یا دفاعیات به ضرر افراد دخیل است. با توجه به صحبت هایی که شد بهتر است بررسی مفصلی از اوضاع و احوال پرونده صورت گیرد اینکه چگونه طرح دعوی شود و دلایل آن چه میتواند باشد و آیا این دلایل نیز باید در ارسال دادخواست بارگزاری شود یا خیر و بر چه مواد قانونی استناد شود مهم است چرا که باید بر اساس قوانین موجود و مستند و مستدل باشد و باید خاطر نشان کرد که درصورتی که دادخواست به طور صحیح و درست مطرح نشود بلاشک در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد و نام دادخواست را بشود روی آن گذاشت ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست با این کیفیت و این دلایل به شعبه قضایی ارسال شود که این از وظایف وکیل است که این مصلحت را تشخیص دهد . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه حقوقی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب و کاملی انجام دهد .

یک وکیل

به سوال شما که پاسخ دادیم

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بعید می دانم چون احتمالا با قانون اصلاحات ارضی زمین‌ها به رعیت واگذار شده