مشاوره حقوقی رایگان - نیم عشر اجرایی در سند

سلام و احترام خدمت وکلای محترم
بنده کاراموز وکالت هستم
چند مدتی هست که وکیل سرپرست بنده به علت بیماری در بیمارستان هستن و ترخیص ایشون تقریبا 3 هفته طول میکشه به علت جراحی دست که به علت چاقو به وجود اومده !
سوالی داشتم جهت کسب اطلاع و امادگی اختبار هست که دو هفته بعد در شهر ما برگذار میشه !
تا به حال چنین پرونده ای بنده برنداشتم و به علت قصور از وکیل سرپرست نیز سوال نکردم متاسفانه
تقاضا دارم هر سه سوال رو به ترتیب پاسخ بدین و این امر موجب لطف شما به بنده هست
سوال : در اسناد لازم الاجرا ما میتونیم از طریق اجرای ثبت تقاضای صدور اجرائیه کنیم که باید معادل نیم عشر اجرایی که میشه 5 درصد موضوع خواسته مارو پرداخت کنیم
سوالی که داشتم این هست
این نیم عشر رو ما به عنوان خواهان باید پرداخت کنیم و در همون پرونده اجرائی از محکوم علیه وصول میکنن ؟
یا نیازی نیست ما چیزی پرداخت کنیم و در پرونده اجرایی از محکوم علیه وصول میکنن ؟
مثلا چکی به مبلغ 100 میلیون تومن هزینه نیم عشرش میشه 5 میلیون تومن
برای صدور اجرائیه ثبتی , بنده باید در ضمن صدور اجرائیه این مبلغ رو پرداخت کنم ؟ یا من چیزی پرداخت نمیکنم و اداره ثبت از محکوم علیه خودش این هزینه رو وصول میکنه ؟ یعنی معادل 105 میلیون تومن ؟

سوال 2: اگر بنده پرداخت میکنم , آیا ممکن هست تقاضا کنم معادل پرداختی من رو هم وصول کنن و بهم برگردونن ؟

سوال 3 :
در مورد این چک ها میشه به طور مستقیم تقاضای صدور اجرائیه کرد بدون این که رسیدگی ماهوی صورت بگیره , هزینه این نوع اجرائیه ها چقدر هست ؟ و در این نوع اجرائیه ها آیا امکان مطالبه هزینه اجرائیه و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه هم وجود داره یا خیر ؟
با تشکر

پاسخ ها :

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام نیم عشر اجرایی برعهده متعهد است، طبیعتاً خیر
چک صیادی مستقیما درخواست صدور اجراییه بدهید بله همزمان با درخواست

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

نیم عشر از محکوم به کسر میشود سپس باقی مانده آن به حساب طلبکار واریز میشود.