مشاوره حقوقی رایگان - ارث و میراث

سلام وقتتون بخیر. زمینی بوده از پدربزرگ که به ارث رسیده قبل از انحصار وراثت تقسیم نامه ای بین وراث توسط یکی از کارشناسان شهر تنظیم گردیده یکی از برادران سواستفاده کرده وبه کارشناس گفته که مهریه زنش بابرادر دیگر یکسان می باشد کارشناس سند را ندیده وتقسیم نامه رو تنظیم کرده وقتی که سند بدست وارثین افتاده دیدند که مهریه آن زن آن برادر کمتر می باشد وسند بدون متراژ زمین می باشد وطبق انحصار وراثت به نام وارثین درمشاع سند خورده است وان برادر آمده طبق تقسیم نامه زمین گرفته وبلوک چینی کرده که زیاد ترازسهم خود وخانومش می باشد آیا می توان تقسیم نامه رو باطل کرد؟ازهفت وارث 3عدد زنده اند دو پسر ویک دخترکه آن دختر هم عقب ماندگی دارد ودر سالمندان است دونفر ازوارثین حاضرند شکایت کنند وبقیه بی تفاوت هستند بااین شرایط آیا می‌شود تقسیم نامه رو باطل کرد یاخیر ؟ ممنون ازشما

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .ماده 600، 601 و 602 قانون مدنی اعلام می‌کند که اگر تقسیم ارث به صورت نابرابر و اشتباه صورت گرفته باشد، می‌توان تقسیم نامه را ابطال کرده و دوباره از اول این کار را انجام داد. طبق این ماده‌ها هرگاه که بعد از تقسیم کردن ارث مشخص شود که اشتباهی صورت گرفته، این تقسیم باطل می‌شود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مستند به ماده 601 قانون مدنی تقسیم نامه قابل ابطال است و بایستی دادخواست مربوطه را در این زمینه به ثبت برسانید البته ابتدا به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام کنید سپس میتوانید دادخواست به خواسته های تحریر ترکه و تقسیم ترکه را در دفتر خدمات قضایی به ثبت برسانید تا از طریق دادگاه نیز این موضوع به سرانجام برسد‌.