مشاوره حقوقی رایگان - چک

با سلام
اگر تعدادی چک سر رسید آنها از دو سال پیش تا کنون باشد دست فردی داشته باشم این چکها حقوقی میباشد؟

پاسخ ها :

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام علیکم.چک از تاریخ سر رسید بموجب ماده 318 قانون تجارت تا مدت 5سال مشمول مروز زمان می شود یعنی اگر دارنده از تاریخ سر رسید تا مدت 5سال جهت تادیه دین اقامه دعوا نکند دیگر سند تجاری محسوب نمی شود وصرفا یک سند عادی بحساب می اید.پس باتوجه به اظهارات جنابعالی که دوسال از سر رسید ان میگذرد چنانچه در روز های اینده جهت تادیه وجه اقامه دعوا بکند هیچ مانعی نداشته و هنوز سند تجاری بحساب می اید که می تواند از ویژکی های اسناد تجاری نظیر تامین خواسته بدون سپردن وجه بعنوان خسارت احتمالی و سایر ویژگی ها استفاده کند.