مشاوره حقوقی رایگان - موضوع ارث و میراث در صورت در حبس بودن یکی از وراث که وصی نیز میباشد

با سلام و عرض ادب
ابوی بنده بنا به دلیلی برای گذراندان 4 الی 5 ماه حبس در زندان به سر میبرد.
همچنین پدرم یک ماه قبل از معرفی خود به زندان ؛؛؛ پدرش یعنی پدربزرگم فوت کرد و ضمنا پدرم وصی رسمی پدربزرگ مرحومم نیز هست. و هنوز انحصار وراثت صورت نگرفته. فقط شناسنامه پدرم برای انجام یکسری کارهای اداری معمولی در دست خواهر او میباشد. و پدرم تا به حال هیچ امضا و نوشته ای در زمینه ارث و میراث به هیچ جا نداده و با خانواده قرارداد کرده که بعد از اتمام حبس به همراه سایر ورثه به کارهای اموال پدر مرحومشان رسیدگی کنند‌.
میخواستم بپرسم با این وجود (بر فرض احتمال) ایا تا قبل از آزاد شدن پدرم از حبس و در صورت نبودن پدرم آیا کسی از برادران یا خواهران او میتوانند پنهانی و در غیاب پدرم و بدون امضا او و فقط بواسطه داشتن شناسنامه او 1) انحصار وراثت و یا 2) اموال پدری او را بفروشند یا 3) تقسیم کند (با توجه به انکه پدرم وصی پدربزرگم نیز میباشد) یا باید صبر کنند تا پدرم این چند ماه را بگذراند و بعد با حضور او به انحصار وراثت و تقسیم و یا فروش اموال و سایر کارهای ورثه اقدام نمایند؟
بسیار ممنون و سپاسگذار میشم به این چند مورد پاسخ دهید.

پاسخ ها :

احمد شاهدی

جناب آقای احمد شاهدی :

با سلام ، هریک از ورّاث می توانند تقاضای انحصار وراثت نمایند. علاوه بر ورّات ، اگر کسی طلبکار باشد نیز می تواند تقاضای انحصار وراثت نماید. اگر پرونده ای تشکیل شد ، در صورتی که وصیت نامه رسمی ، در بین باشد ، پدر شما می تواند توسط وکیل دادگستری ، کپی برابر با اصل وصیّت نامه را روی پرونده انحصار وراثت بگذارذ و مورد وصیّت ، در گواهی انحصار وراثت قید شود و از سهم ورّاث ، جدا شود. در غیر این صورت ، وصیّت شفاهی ، نیاز به تنفیذ سایر ورّاث دارد و چه بسا ، غیر نافذ و در مواردی باطل است.