مشاوره حقوقی رایگان - ارثیه

با سلام
من پدر مرحومم اموال و دارایی‌های خود را بین وراث تقسیم کردن و این تقسیم‌نامه را ما همگی ورثه نوشتیم و خودمان امضاء کرده‌ایم. من تصمیم دارم زمین‌هایی که به من رسیده در دفتر اسناد به اسم خودم ثبت کنم. همچنین یه واحد ساختمان که به صورت شراکتی بین من و خواهرم هست میخوام به اسم خودم انتقال بدم ممنون میشم مراحلش رو برام بفرمایید.

پاسخ ها :

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام پدر قبل از فوتش نمیتواند بروی سهم الارث اقدامی انجام نماید مگر آنکه بهر عنوان صلح و یا هبه و.. انتقال دهد
لذا متن توافق را مطالعه کنم تا بتوانم راهنمایی تان کنم

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید تا تمام ورثه مشخص گردد
و بعد باید از تمام ورثه وکالتنامه اخذ نمایید و

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید ارث زمانی به شخصی می‌رسد که شخص فوت نموده باشد وراث می‌توانند بعد از فوت نسبت به ماترک تقسیم نامه انجام بدهند اما قبل از فوت که معنا ندارد اگر عقد هبه یا صلح بوده می‌بایست ابتدا اثبات آن را از دادگاه محترم تقاضا کنید و سپس بابت سند اقدام نمایید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

ابتدا دادخوتست تنفیذ‌تقسیم نامه دهید سپس از طریق ثبت نسبت به انتقال مااکیت و اخذ‌سند اقدام کنید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد اخذ گواهی انحصار وراثت به اداره مالیات مراجعه کنید و با پرداخت مالیات بر ارث و اخذ گواهی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بر اساس مواد 22 و 46 و 47 و 48 قانون ثبت‌اسناد و املاک کشور، تقسیم‌نامه‌هایی که دست‌نویس هستند یا به صورت عادی بین شرکا تنظیم شده‌اند در هیچ‌کدام از مراجع قانونی و محاکم پذیرفته نخواهند شد. مگر اینکه دادخواست تنفیذ تقسیم نامه به دادگاه حقوقی ارائه شده باشد و دادگاه به تنظیم نامه مورد نظر اعتبار ببخشد.

مدارک مورد نیاز دادخواست الزام به تنظیم تقسیم نامه رسمی
برای دریافت تقسیم نامه رسمی لازم است که مدارک مورد نیاز آن را آماده کرده و به سازمان مورد نظر ارائه دهید. در صورتی که این مدارک ناقص باشد، یا اینکه شرکا در ارائه آن کوتاهی کنند، تقسیم نامه رسمی برای ملک صادر نخواهد شد و همچنان امکان افزار ملک مشاع برای آن‌ها وجود خواهد داشت. در ادامه لیست مدارک مورد نیاز برای دریافت سند تقسیم نامه رسمی را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی) کلیه شرکا
مستندات و مدارک ملک مشاع مانند سند رسمی ملک
مدارک نشان دهنده مالکیت شرکا بر ملک مشاع
ارائه تقسیم نامه عادی تنظیم شده بین شرکا
ثبت‌نام در سامانه ثنا و ارائه درخواست تنظیم تقسیم نامه رسمی

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به نظر میرسد که هبه و صلح در حقیقت اتفاق افتاده است؛ چرا که در زمان حیات تقسیم نامه موضوعیتی ندارد.
بنابراین به استناد مدارک انتقالی که از سوی پدر مرحوم خود دارید نسبت به تنظیم سند رسمی به طرفیت وراث اقامه دعوی بفرمائید‌.

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

از طریق اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع املاک اقدام فرمائید

مرضیه صفدری

سرکار خانم مرضیه صفدری :

نقسیم باید بین وراث باشد. بعد اخذ گواهی انحصار وراثت به اداره مالیات مراجعه کنید و با پرداخت مالیات بر ارث و اخذ گواهی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید.