مشاوره حقوقی رایگان - منفسخ شدن قرارداد

با سلام.من یه ملکی خریدم. در مبایعه نامه تنظیمی فروشنده اصرار داشت که شرط بشه در صورتی که هر کدام از چکهای من برگشت بخوره قرارداد منفسخ بشه (به جای فسخ) و وجوه پرداختی من به ایشان پس از فروش ملک توسط وی و کسر هزینه های مربوطه به من مسترد بشه.مشاور املاک می گفت اگر از واژه منفسخ استفاده بشه قرارداد کلا از بین میره و نمیشه پس از استفاده از واژه منفسخ در قرارداد باز شرط بزارین که پس از فروش ملک پول خریدار عودت میشه.حالا سوال من اینه فرض بفرمایید در یک ملک دو میلیاری من یک میلیاردو نهصد رو به فروشنده پرداخت کردم و چک صد تومنی آخر برگشت بخوره و فروشنده بگه حالا معامله منفسخ و مبیع باید برگرده به فروشنده.آیا در این صورت فروشنده باید پول دریافتی رو بلافاصله برگردونه؟

پاسخ ها :

كاظم  حيدري دوقزلو

جناب آقای كاظم حيدري دوقزلو :

باسلام
نیاز به بررسی و اخذ توضیح بیشتری وجود دارد ولیک قاعدتاَ زمانی که معامله فسخ یا منفسخ یا بهرنحوی منحل می گردد ثمن و مثمن به صاحب آن عودت داده می شود مگر اینکه شرط موجل کرده باشید.
می توانید برای توضیحات بیشتر تماس بگیرید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
در صورت انفساخ قرارداد بیع ، قرارداد از بین میرود و فروشنده
باید ثمن معامله را به خریدار مسترد نماید
و اگر فروشنده ثمن معامله را مسترد ننماید خریدار باید دادخواست مطالبه ثمن معامله را مطرح نمایید

برای انفساخ قرارداد ، فروشنده باید در دادگاه دادخواست اقامه نماید و انفساخ قرارداد تایید گردد و