مشاوره حقوقی رایگان - دفاع در برابر ضرب و جرح

شخصی با قمه و چاقو به منزل وی وارد شده و همسرم را هل داده و قصد داشته که به داخل اتاق بیاید و مرا بکشد که با بیرون آمدن من و برادرم از اتاق دوباره به سمت همسرم می‌رود و میخواست که با چاقو اورا مورد ضرب و جرح قرار دهد که من با چوب قصد زدن به چاقو در دستش داشتم و چوب من به صورت او اصابت کرده و صورتش جراحت برداشته است .آیا دفاع من مشروع هست ومن به چه عنوان میتوانم شکایت کنم ؟در ضمن در همان روز یک بار دیگر هم با قمه آمد که با وساطت همسایه ها فرار کرد

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید در دادگاه دفاعیات خود را مطرح کنید. شرایط دفاع مشروع در ماده 156 قانون مجازات اسلامی به شرح ذیل اعلام شده است:
هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب الوقوع با رعایت مراحل دفاع مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می شود، درصورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی شود:
الف- رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد.
ب- دفاع مستند به قرائن معقول یا خوف عقلایی باشد.
پ- خطر و تجاوز به سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد.
ت- توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملاً ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

تبصره1- دفاع از نفس، ناموس، عرض، مال و آزادی تن دیگری در صورتی جایز است که او از نزدیکان دفاع کننده بوده یا مسؤولیت دفاع از وی برعهده دفاع کننده باشد یا ناتوان از دفاع بوده یا تقاضای کمک نماید یا در وضعیتی باشد که امکان استمداد نداشته باشد.

تبصره 2- هرگاه اصل دفاع محرز باشد ولی رعایت شرایط آن محرز نباشد اثبات عدم رعایت شرایط دفاع برعهده مهاجم است.

تبصره 3- در موارد دفاع مشروع دیه نیز ساقط است جز درمورد دفاع در مقابل تهاجم دیوانه که دیه از بیت المال پرداخت می شود.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید در دادگاه دفاعیات خود را مطرح کنید.
در ماده 156 قانون مجازات اسلامی شرایط دفاع مشروع به شرح ذیل اعلام شده است:

هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب الوقوع با رعایت مراحل دفاع مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می شود، درصورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی شود:
الف- رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد.
ب- دفاع مستند به قرائن معقول یا خوف عقلایی باشد.
پ- خطر و تجاوز به سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد.
ت- توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملاً ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

تبصره1- دفاع از نفس، ناموس، عرض، مال و آزادی تن دیگری در صورتی جایز است که او از نزدیکان دفاع کننده بوده یا مسؤولیت دفاع از وی برعهده دفاع کننده باشد یا ناتوان از دفاع بوده یا تقاضای کمک نماید یا در وضعیتی باشد که امکان استمداد نداشته باشد.

تبصره 2- هرگاه اصل دفاع محرز باشد ولی رعایت شرایط آن محرز نباشد اثبات عدم رعایت شرایط دفاع برعهده مهاجم است.

تبصره 3- در موارد دفاع مشروع دیه نیز ساقط است جز درمورد دفاع در مقابل تهاجم دیوانه که دیه از بیت المال پرداخت می شود.

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درهمان پرونده دفاع مشروع را مطرح نمایید.به جرم تهدید وشروع به قتل وورود به عنف شکایت کنید

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

نيازمند رسيدگي قضايي و دلايل طرفين است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
ورود به عنف، شروع به قتل، حمل سلاح سرد و ضرب و جرح عناوین مجرمانه‌ای است که به وقوع پیوسته‌اند و شما می‌توانید بر اساس آنها اقدام به شکایت بفرمائید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
قابل دفاع است اما به طور قطع نمی‌توان اعلام نمود
برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با من تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید در دادگاه دفاعیات خود را مطرح کنید.

حسن شاکری

جناب آقای حسن شاکری :

با سلام
اگر به زور وارد شده شکایت ورود غیر قانونی کنید و مزاحمت و همسرتون اگر اسیب دیده ضرب و جرح عمدی برای دفاع مشروع اگر شکایت کرد باید در دادگاه با استدلال اینکه مجبور بودید دفاع کنید

علی تقوی

جناب آقای علی تقوی :

باسلام ودرود اثبات دفاع مشروع سخت است اگر به منزل شما آمده باشد ونحوه ضرب وجرح مهم است

محمد علی جعفری پور

جناب آقای محمد علی جعفری پور :

باسلام
در صورت اثبات دفاع مشروع محسوب می شود

مهدي طيرانيان كريميان

جناب آقای مهدي طيرانيان كريميان :

با سلام؛ ورود به عنف بوده یا خیر؟ اگر بیان می دارید که شاهدین مرتبه اول وجود چاقو و تهدید و تلاش وی را دیده اند قرینه ای است مثبته برای واقعه دوم و صحت گفته های شما و اینکه انگیزه ایشان چه بوده و حال و اوضاع قضیه دقیقا بررسی شود و چاقو باشد و اثبات کنید برای شخص بوده و... شما می توانید به عنوان ورود به عنف و تهدید با چاقو و هتک حیثیت و... از طریق دادسرا شکایت کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

قاضی با توجه به اوضاع و شرایط دفاع مشروع را تشخیص میدهد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

دفاع در حد حمله و متناسب
با آن برای حفظ جان و مال و ناموس مشروع است

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

تشخیص دفاع مشروع با قاضی رسیدگی کننده می باشد . اگر به عنف وارد منزل شما شده اند می توانید به دادسرای محل وقوع جرم شکایت تقدیم نمایید .

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی محتملا دفاع مشروع بوده است شکایت کنید تا مجازات شوند

فرشته حسنوند

سرکار خانم فرشته حسنوند :

شرط تناسب میبایست در دفاع مشروع برقرار باشد. بسته به جراحت و نظرقاضی است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر آنچه در سوال آمده است اثبات شود ممکن است دفاع مشروع تلقی گردد
حتی المقدور وکیل اختیار نمایید موضوع مهمی است

افشین ملازادگان

جناب آقای افشین ملازادگان :

به جرم قدرت نمایی با سلاح شکایت کنید و ورود به عنف

مهدي طيرانيان كريميان

جناب آقای مهدي طيرانيان كريميان :

با سلام؛ دیه تعلق می گیرد مگر بتوانید با جنیع ادله ورود غیرمجاز یا به عنف ایشان را اثبات کنید و اینکه با چاقو یورش برده است و...

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

همسایه ها شهادت بدهند قمه دستش بوده
دفاع مشروع میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر دفاع مشروع نیست
طبق قانون ، برای تحقق دفاع مشروع شرایط خاصی لازم است

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام: وقت بخیر. به عنوان ورود به عنف با قمه و چاقو از وی شکایت کنید.
رضاامیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم.
amirizadeh.blogsky.com
amirizadeh.vakil@gmail.com
https://eitaa.com/RezaAmiriZadeh_09123532748