مشاوره حقوقی رایگان - فروش زمین به دو نفر

سلام سال 1354 پدرم همراه با شریک یک قطعه زمین 500متری قولنامه ای خریدند . متاسفانه چند سال بعد هر دو صاحبان زمین فوت کردند. به دلیل دور بودن زمین از محل سکونت حتی نمی دانستیم که زمین کجاست . اخیرا بنده فرزند یکی از شرکا از شهرداری همدان پیگیری کردم و موقعیت زمین را پیدا کردم .
مطلع شدم سال 63 مسکن و شهرسازی کل زمین اصلی که حدود 10 هزار متربوده را از مالک اولیه که دارای بنچاق بوده خریده متری 25تومان و این مالک هم نگفته زمینش را قطعه بندی و بصورت قولنامه ای به پدرم و دیگران فروخته است .
مالک اولیه هم فوت کرده و فرزندش هم گفت ایرادی نداره تشریف بیارید و همان متری 25 تومان که من ان زمان گرفتم را میدم !
قیمت زمین در حال حاضر در ان منطقه متری 10میلیون تومان است
ایا با گرفتن وکیل می توانیم به حق قانونی خود برسیم و یا حداقل زمین دیگری با همین متراژ دریافت کنیم از راه و شهر سازی ؟
ایا باید از وزارت راه و شهرسازی شکایت کنم و یا از ورثه مالک اصلی که بابت زمین ما از دولت پول ناچیزی گرفته و بنجاق داشته؟

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام به شما کاربر محترم دادراه با این مطلب شروع کنیم که پرونده هایی که تماما ملکی یا حتی یک بخشی از آن مرتبط با ملک و باغ و اراضی می‌باشد و با به مفهوم دقیق تر کلا اموال غیر منقول میشود به این شکل حل و فصل نمی‌شود که فقط پرسیدن یک سوال کوتاه و مختصر شما را به راه حل نهایی سوق دهد چرا که ابعاد حقوقی به یکدیگر ارتباط کامل دارند البته شباهت هایی به یکدیگر دارند ولی نه کاملا و متفاوت هستند مخصوصا پرونده ملکی را اصلا نباید مورد غفلت قرار گیرد به همین دلیل اشتباه در خود عنوان خواسته که در ستون دادخواست قید می کنید یا دفاعیات به ضرر افراد دخیل است. با توجه به صحبت هایی که شد بهتر است بررسی مفصلی از اوضاع و احوال پرونده صورت گیرد اینکه چگونه طرح دعوی شود و دلایل آن چه میتواند باشد و آیا این دلایل نیز باید در ارسال دادخواست بارگزاری شود یا خیر و بر چه مواد قانونی استناد شود مهم است چرا که باید بر اساس قوانین موجود و مستند و مستدل باشد و باید خاطر نشان کرد که درصورتی که دادخواست به طور صحیح و درست مطرح نشود بلاشک در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد و نام دادخواست را بشود روی آن گذاشت ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست با این کیفیت و این دلایل به شعبه قضایی ارسال شود که این از وظایف وکیل است که این مصلحت را تشخیص دهد . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه حقوقی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب و کاملی انجام دهد .