مشاوره حقوقی رایگان - مسبب فوت کارگر درحین کندن چاه ،در شرایطی که کارفرما(صاحب منزل)در چاه از بالون اکسیژن بیمارستانی استف

با سلام وخسته نباشید؛فردی کارگری را به کار گماردتا در حیاط منزل خود برای رسیدن به آب ،چاهی را که قبلا کنده شده بود،بیشتر بکند،از آنجاییکه چاه عمیق بوده و امکان تنفس در آن نبوده،صاحب منزل بالون بیمارستانی را برای دادن هوا به چاه از طریق شلنگ،به کار گرفته بود ودر حین کار کارگر در درون چاه ،انفجار وآتش سوزی واقع شده،کارگر فوت نمود .لطفا بفرمایید مقصر این حادثه کیست؟آیا صاحب کار بخاطر استفاده نامناسب وغیر معمول از بالون اکسیژن مقصر این حادثه نیست؟خیلی متشکر از پاسختان.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، باید امر به کارشناسی ارجاع بشود تا سبب موثر تشخیص داده شود ولیکن در هر حال صاحب کار اگر صاجب منزل هم باشند چون کارگر با اذن ایشان وارد منزل شده ممکن است ضامن کل دیه تشخیص داده شوند.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال بستگی به تأثیر عامل سبب یا مباشرت یا هر دو عامل ایجاد کننده حادثه دارد که مطابق نظریه کارشناس رسمی دادگستری یا بازرسان فنی کار مشخص می گردد اگرچه ممکن است کارفرما هم بدلیل قصور در تأمین تجهیزات ایمنی برای کارگر در حین کار و یا کارگر علیرغم تأمین شدن تجهيزات ایمنی بدلیل عدم استفاده از وسایل ایمنی حین کار هر کدام متناسب با قصور خود مقصر حادثه شناخته شوند .