مشاوره حقوقی رایگان - تاخیر تادیه دین

سلام
به شخصی (دفتر هواپیمایی دارد) بابت اقدام برای مهاجرت در بهمن 1400 و اسفند 1400 در هر نوبت 700م تومان پول پرداخت کردیم. بنا به دلایلی از انجام کار منصرف شدیم و قرار بر عودت وجه بود. اما صاحب دفتر، از حساب برادرش دو فقره چک هر کدام به مبلغ 700م تومان به تاریخ های مهر 1402 و آبان 1402 به ما پرداخت که البته به دلیل کسر موجودی، هر دو چک برگشت خورده و برای آنها درخواست صدور اجرائیه صادر شده است. سوالی که دارم این است که با توجه به اینکه از حساب برادرشان به ما چک دادند، بر اساس جواز ماده 10 قانون مدنی، ماده 230 این قانون و انتهای ماده 522 قانون آیین دادرسی، میتوان درخواست تاخیر تادیه دین نمود؟
اگر پاسخ مثبت است، ملاک تاخیر از زمان پرداختی های ما خواهد بود یا از زمانی که نیت بر فسخ گرفتیم؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله
خسارت تاخیر تادیه از تاریخ سررسید چک محاسبه و باید پرداخت گردد

شما میتوانید با استناد به مفاد و شروط مندرج در قرارداد از خود طرف قرارداد هم شکایت نمایید

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام دادخواست شما بر اساس مطالبه وجه چک بوده نه فسخ قرارداد خسارت تاخیر چک محاسبه میشود مگر بصورت جداگانه دادخواست مجزایی طرح کنید و از تاريخ اعلام فسخ مطالبه کنید