مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد توسط فروشنده بخاطر پاس نشدن چکها

سلام
پدر من یک ملک تجاری داره که دو پنجم از اون رو چند سال پیش شفاها به برادر بزرگ من هدیه کرد
حدود سه سال پیش با برادر بزرگ من توافق کردن که سه پنجم باقی مونده سهم پدرم رو هم به برادرم بفروشن و ایشون مالک کل ملک بشن
قراردادی هم به صورت دستی بین خودشون نوشتن و برادرم برای کل مبلغ قرارداد سه تا چک داد به اضافه 10 میلیون تومن هم نقد که معامله منعقد شده باشه
داخل قرارداد پدرم نوشته که {درصورتی که هرکدام از چکها در تاریخ سررسید پاس نشه معامله فسخ میشه}
بعداز مدتی به دلایلی پدر از انجام معامله منصرف میشن و به برادرم اعلام میکنن و ایشون قبول میکنن و خب طبیعتا چکها هم بانک نمیره و پاس نمیشه و دیگه موضوع مسکوت میمونه ولی هنوز بعد از سه سال چکها پیش پدرم هست و قرارداد رو برادر من نگهداشته
پدر خیالش راحته که چون چکها پاس نشده پس قرارداد خود بخود فسخ هست ولی مساله ای که وجود داره اینه که برادر من توی یه مشاجره ای که چند روز قبل اتفاق افتاده صحبتی کرده مبنی بر اینکه اون ملک مال منه!
سوال من اینه که ممکنه با توجه به این قانون (بر طبق قانون نپرداختن ثمن معامله با شرایط تعیین شده در قرارداد و یا پاس نشدن چک های مربوط به آن، موجب فسخ قرارداد از جانب فروشنده نمی باشد) برادر من میتونه ادعای مالکیت بکنه برای کل ملک؟ و قانون ممکنه فقط اون رو ملزم به پاس کردن چکها بکنه (چون قیمت الان چند برابر قیمت زمان نوشتن قرارداد هست)
و اینکه الان پدر من باید چیکار کنه که برادرم نتونه مفت مالش رو به قیمت سه سال پیش از دستش دربیاره؟
ممنون میشم کامل راهنمایی بفرمایید
سپاس

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

فسخ قرارداد با تشخیص قاضی رسیدگی کننده می باشد . مفاد قرارداد و شروط آن برای طرفین لازم الااجرا می باشد .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
جهت اظهارنظر دقیق حقوقی و ارائه راهکار قانونی نیاز به بررسی جزئیات مفاد قرارداد میباشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر کاربردی حقوقی احتیاج است که مدارک و اسناد مربوطه تحت مطالعه قرار گیرند.

مرتضی روحانی مقدم

جناب آقای مرتضی روحانی مقدم:

سلام
باید چکهارو‌برگشت میزدید
قولنامه رو باید ببینم
نیاز به مشاوره بیشتر و طرح سوالاتی از شما هست