مشاوره حقوقی رایگان - تغییرات در مبایعه نامه ملک

آیا تغییرات در قسمت ثمن معامله باید در سه نسخه نوشته شود یا فقط در نسخه املاک. چون چک آخرم که مربوط به تحویل ملک بوده به خاطر درخواست فروشنده مبلغش از 40تومان به 30تومان تغییر کرد و مبلغ 10تومن که کم شد رو دو تا چک 5میلیونی به خریدار دادم اما وقتی به مشاور املاک گفتم که پشت قولنامه توضیح بدهد گفت نه نمیشه پشت قولنامه شما نوشت فقط پشت قولنامه ای که دست املاک هست مینویسند. و بعدش پشت قولنامه خود بنگاه که نسخه اول میشه توضیحات رو نوشتن و از من و فروشنده امضا و اثر انگشت گرفتن. آیا درسته. یا باید در نسخه من هم توضیح میدادن؟
چک 40تومنی که تبدیل شد به 30تومن هم بدون تاریخ است چون تاریخ تحویل ملک پانزدهم برج 2سال 99 میباشد.
ممنونم از راهنمایی مشاور

پاسخ ها :

محمد اسماعیل بیگی

جناب آقای محمد اسماعیل بیگی :

با سلام
کار بنگاه اشتباه است و می بایست حتما روی مبایعه نامه ی شما رسید میدادند تا شما مدرکی دال بر پرداخت داشته باشید .
بنگاه های معاملات ملکی فقط به عنوان دلال موظفند تا نسبت به تنظیم قرارداد مطابق نظر شما اقدام کنند و حق ندارند اسناد شما را تحویل ندهند یا اینکه رسید پول شما را نزد خودشان نگه دارند . توصیه می شود به هیچ وجه اصل اسنادتان را در اختیار کسی قرار ندهید و وقتی پولی پرداخت میکنید رسیدش نزد خودتان باشد

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

هر نوع تغییری در مفاد توافق اولیه بهتره در هر سه نسخه وارد بشه چون هر سه نسخه حکم واحد رو دارند بنابراین وقتی یکی از نسخ قرارداد حاوی مطلبی باشه که در دو نسخه دیگر نیست احتمال وقوع مشکلات آتی هست.حرف مسیول بنگاه که گفته اند فقط در یک نسخه ای که نزد من هست باید نوشته شود مبنای قانونی ندارد.چون بنگاه ذینفع قرارداد نیست واسطه وقوع معامله هست.اگر فردا به اختلاف برخوردید شما مجبورید از بنگاه تقاضا کنید که نسخه مذکور را در اختیارتان قرار دهد و ممکن است مسیول بنگاه از موقعیت پیش آمده استفاده نادرستی کند.اجالتا شما دو نفر میتوانید توافق صورت گرفته را در دو نسخه دیگر که دست خودتان هست وارد کنید و امضا کنید.نیازی نیست که متن وارد شده دقیقا عین متن بنگاه باشد کافیست که معنا و مفهوم یکی باشد.