مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک به دلیل مهریه

با سلام و روز بخیر
احتراما به دلیل مهریه 2 دانگ از ملکی که متعلق به همسرم هست و سند به نام ایشان است از طریق اداره ثبت توقیف و درخواست مزایده داده شد و اکنون برای 2 دی ماه وقت مزایده داده شده است. همسر من همین دو دانگ ملک را دارند و یک ماشین ولی ایشان در موضوع تمکین خانه مادرشان را اجاره کردن با 230 میلیون تومان رهن و ماهی 2500000 تومان اجاره ماهیانه آیا در این فاصله می تواند مستثنیات دین اعلام کند ؟ و آیا اگر اعلام مستثنیات کرد با کد رهگیری اجاره خانه ایشان می توانم اعتراض بگذارم که اگر مستثنیات بود باید آن خانه را برای زندگی معرفی می کرد و مهریه ام را وصول کنم؟
ممنون

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

مستثنبات دین در صورتی است که در آن خانه سکونت داشته باشد. با توجه به اجاره خانه مادرشان و سکونت در آنجا ، به نظر مستثنیات دین قبول نمیشود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله زوج میتواند مدعی مستثنیات دین گردد
خیر شما نمیتواند
زیرا طبق قانون زوج نمیتواند خانه ای که دو دانگ ان را مالک است به ‌عنوان خانه مستقل به دادگاه معرفی نماید و زوج مکلف است که خانه مستقل را اجاره و معرفی نماید

پس دو دانگ خانه جز مستثنیات دین محسوب می‌شود و