مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

باسلام و خسته نباشید، بنده حدود 10سال پیش از یک نمایشگاه اتومبیل با تنظیم یک مبایعه نامه و یک قرارداد تحویل خودرو، بصورت اقساطی (مبلغی بصورت نقدی و تعدادی چک ضمانت از بابت اقساط) یک دستگاه سواری صفر بدون پلاک، بیمه نامه، سند و غیرو ... خریداری نموده و تحویل گرفتم و فروشنده طی قرارداد تحویل قرار بود تا یکهفته مدارک و از جمله سند بنامم بزند و در قرارداد تحویل خودرو قید شده بود: "خودرو تا پایان اقساط بصورت امانت در نزد خریدار میباشد". سه چهار روز بعد از تحویل خودرو، برای پیگیری سند و بقیه مدارک که به نمایشگاه اتومبیل رفتم، تعدادی جمع شده بودند گفتن فروشنده همه را فریب و متواری شده، باتفاق همه از او بعنوان کلاهبردار و فروش مال غیر شکایت کردیم و بنده بخاطر ترس از خدا و داشتن مال غیر در اختیار، ماشین را پس از تحقیق و جستجو در حضور سه شاهد به صاحب یک نمایشگاه اتومبیل که سند خودرو بنامش بود و ادعا داشت توقیف آنرا دارد تحویل و مبلغی بصورت امانت بمن دادند تا زمانیکه متهم دستگیر و مبلغ مرا بازگرداندن، منهم مبلغ امانتشان را پس گردانم. که چندروز پیش وکیل او با من تماس گرفته و خبر داد که فروشنده بعد از حدود یکسال متواری شدن دستگیر و در دادگاه متهم به کلاهبرداری و فروش مال غیر شده (بنده بعلت تغییر آدرس منزل در جریان دادگاهی شدنش و نیز نتیجه محکوم شدن آن قرار نگرفته بودم) و الان بعد از چندسال بخاطر درخواست اعسار مبلغ محکوم شده جهت رضایت مرا پیدا کرده اند. سوال بنده باین توضیحاتی که مطرح شد از محضر عالیقدر:
1- فروشنده میتواند از بنده بخاطر تحویل خودرو به شخص صاحب سند با عنوان خیانت در امانت شکایت کند و در صورت شکایت راه حل بنده چگونه است
2- ایشان از طریق وکیلشان پیشنهاد میدهند که بنده از مبلغ محکوم شده اشان رضایت دهم تا در عوض ایشان از من شکایت نکنند (شکایت دریافت خودرو و تحویل خودسرانه به نمایشگاه صاحب سند)
مستدعی است راه حل مناسب را راهنمای فرمائید و اینکه اگر ایشان شکایت کند و اصرار در گرفتن خودرو باشد تکلیف چیست
سپاس

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

سلام
1. بلحاظ مالکیت صاحب سند و عدم مالکیت یا هرگونه اختیار فروشنده ؛خیر
2. قبول نکنید

پرسشگر :

باسلام و تشکر از راهنمائی تون فقط موردی که بنظر مهم است و بنده آنرا از قلم انداخته ام ، فروشنده ادعا دارد:

"خودرو را با قولنامه ازصاحب سند خریداری کرده و نبایستی صاحب سند خودرورا تحویل میگرفت " آیا این مطلب در نتیجه گیری جواب وکیل محترم تاثیر دارد؟

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

برای احرازجرم سه رکن اساسی اعم از سونیت لازم است