مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند رسمی

باسلام
درسال 92 مبایعه نامه هایی تنظیم شد مبنی بر اینکه مادرم2 دانگ و یکی از عموهایم 2 دانگ دیگر از 6 دانگ ملکی را(مسکونی . تجاری) از عموی بزرگترم خریداری کرده و در مبایعه نامه ها قید شده ثمن معامله فی المجلس نقدا به فروشنده پرداخت گردیده است. امضا و اثر انگشت فروشنده و بنگاه معاملات ملکی نیز در ظهر مبایعه نامه ها مشهود است. قابل توجه اینکه ازسال 58 ملک در تصرف ما بوده و در آن سکونت داشتیم.چرا که طبق قراردادی کامل و عادی دست نویس در سال 58 مشخص شده که ملک مورد نظر به صورت شراکت ساخته شده و متعلق به هر سه نفر می باشد و در هیچ زمانی هیچ‌یک از آنان و حتی ورثه آنان حق اعتراض ندارند و تمامی هزینه های بعدی به عهده هر سه نفر میباشد.مهر و امضای مسجد محل و اهالی محل نیز گواه این مطلب می باشد. در سال 99 مادرم سهم خودش را به من می فروشد و مبایعه نامه تنظیم می گردد. هم اکنون که دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت مادرم و وراث مرحوم عمویم را داده‌ام ، وکیل وراث مرحوم عمویم طرح تقابل به خواسته ابطال مبایعه نامه ها را مطرح کرده. اما سوال اینکه آیا اصلا امکان باطل کردن مبایعه نامه ها وجود دارد ویا اینکه چقدر امکان دارد که دادگاه وراث را ملزم به تنظیم سند با شرط تجاری بودن ملک نماید.لازم به ذکر است که ملک مزبور پایان کار شهرداری نداشته و ندارد.

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

سلام دوست عزیز پاسخ کامل وصحیح به سوال بسیار فنی شما مستلزم بررسی حضوری مستندات مبایعه نامه نحوه پرداخت ثمن مبیع وووو می باشد اما بعنوان پاسخ فورسماژوری باید عرض شود که در صورتی که چهار چوب مبایعه نامه متزلزل باشد ودرخصوص نحوه پرداخت ثمن یا همان ارزش معامله مدرکی در دست نداشته باشید ویا اینکه به امضا ها واثر انگشت ایراد وتردید ویا جعل وانکار مطرح شود ودر مرحله کارشناسی نظری بر خلاف خواسته شما ابراز شود دادگاه به ظرر شماتصمیم خواهد گرفت توصیه می گردد چون طرف شما وکیل اختیار کرده است شما نیز موضوع را جدی گرفته ووکیلی انتخاب کنید موفق باشید.