مشاوره حقوقی رایگان - نحوه پرداخت حق الاجرا

سلام. بنده سند یک شخصی رو در گرو بانک گذاشتم و یک چک ضمانت هم دادم و بعلت عدم پرداخت وام سند اون شخص رو تملیک کردند (از من شکایت کرد به مبلغ 200 میلیون تومان و قرار شده که من خانه اون شخص رو بخرم تا رضایت بده). بعد از چهار سال (از تاریخ مزایده ی سند) برای خرید خانه از طریق مزایده اقدام کردم. (البته یک جریمه و دیر کرد هم داشتم که اون رو قسطی کردم.) الان هم چند قسط مزایده رو پرداخت کردیم اما گفتند برای قسط آخر باید بریم اداره ثبت اسناد و اونجا هم تسویه حساب کنیم. در صورتیکه اداره ثبت اسناد یک بار هم 5% (حق الاجرا یا نیم عشر دولتی) و هم 4% (بابت حق مزایده) از بانک گرفته و بانک هم اون پول رو به دیر کرد اضافه کرده که در حال پرداختش هستیم. رفتیم اداره ثبت اسناد میگن اون پول فقط برای سند بوده و باید تا زمان تسویه حساب بانک برای مابه التفاوت پول بانک و قیمت سند هم دوباره 5% دیگر پرداخت کنیم (به عنوان نیم عشر دولتی). خب ما اگر فردا بریم دادگاه برای رضایت، دوباره باید نیم عشر دولتی برای دادگاه هم بدیم؟ واقعا دیگه توان پرداخت نیم عشر دولتی رو برای دادگاه نداریم...... ممنون از راهنماییتون

پاسخ ها :

رقیه شکری

سرکار خانم رقیه شکری:

سلام مهلت بگیرید یا اقساط کنید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.اول اینکه نیم عشری که خودتان با اختیار پرداخت می کنین قابل تقلیل است.دوماً این 5./. بسار کمتر از مبالغ قبلی است.یاالله