مشاوره حقوقی رایگان - مالیات ارث

با سلام پدر من یک باب خانه در سال 57 خریداری کردند و بعد اتاقی از این خانه را مغازه کرده و امرار معاش کردند مغازه تجاری است اما سند آمالین با خانه یکی است در سال 82 که سند را به دوتا 3 دانگ برای خودشون و مادرم تبدیل کردند سال 1401 پدرم رحمت خدا رفتند و کارهای وراثت را انجام دادیم حالا مادرم میخواهد سهم خود را واگذار کند به دخترها آیا از مغازه هم سهم میبرند این که اداره دارایی گفته سرقفلی و همه چیز مغازه به نام پدرم بوده و این که ما دو پسر و سه دختر هستیم طبق رای نامه ما 2هفتم از پدر ارث بردیم میخواهم بدانم اگر مادر سهم خود را به دخترها بدهد ما باز هم مالیات باید بدهیم و سهم آن ها چگونه است از زمین و سرقفلی است ممنون

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
سهمی که مادر به دخترها می دهد جزو ترکه نیست چون قبل از فوت پدرتان مالک آن سه دونگ بوده .
اگر سهم الارثش را هم واگذار نماید مالیات سهم خود را باید بپردازد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
طبق قانون ارث در همه ملک حتی مغازه شریک هستید به اندازه سهم الارثتان

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام امکان دارد جهت نپرداختن مالیات با دلایل و شهود

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

مادر شما در زمان حیات این اجازه را دارند که ملک خود را به هرکسی انتقال دهند و بابت این انتقال مالیات از ایشان دریافت میگردد