مشاوره حقوقی رایگان - کم فروشی زمین

با سلام
بنده‌ زمینی به صورت وکالتی خریداری کرده بودم که در قرارداد و وکالت نامه و حتی جواز متراژ 282 متر نوشته شده بود بعد از چند سال که قصد فروش زمین را بصورت سند قطعی داشتم هنگام استعلام متوجه شدم که سند این زمین 260 متر هست و من چون با خریدار قرارداد نوشته بودم مجبور شدم آن 22 متر کسری را از زمین شهری خریداری کنم و به خریدار تحویل دادم
با کمی تحقیق متوجه شدم که این زمین 5 دست قبل از من بصورت وکالتی با متراژ 282 متر فروخته شده و گویا مالک اولی متراژ را از 260 به 282 متر بصورت غیر قانونی افزایش داده است
حال سوال من این است
1.من باید فقط از فروشنده قبلی خودم شکایت کنم یا همه 5 نفر را خوانده اعلام کنم
2. خسارت این 22 متر زمین چگونه محاصبه میشود ( قیمت فعلی زمین .یا مبلغ پرداخت شده به نرخ روز ؟)
باتشکر

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا سلام دوست عزیز قبل از اینکه به اصل سوال شما پاسخ لازم است نکته ی بسیار مهمی رادر مطالبه کسری زمین مدنظر قرار گیرد وآن بررسی دقیق متن قراداد ومبایعه نامه است که برای ارائه پاسخ صحیح بسیار ضروری است لذا در صورتی که مبایعه نامه مبتنی بر متراژ تنظیم شده است وثمن مورد معامله به صورت متراژی محاسبه شده باشد خریدار حق مطالبه نقیصه را به نرخ روز خواهد داشت اما در صورتی که بصورت کلی ذکر شده باشد یک قطعه زمین حدود 260 متر در رویه های قضائی اختلافات وجود دارد در هرحال شما فقط حق دارید به ید ماقبل خود مراجعه کنید و مطالبه از ایادی ماقبل از ید شما وجاهت قانونی ندارد موفق باشید.