مشاوره حقوقی رایگان - وام مسکن مهر

بهمن برای تقسیط وام مسکن مهر تشکیل پرونده دادم. با بانک تماس میگیرم برای پیگیری کارت قسط میگن دستور العمل نداریم
آیا اینها می تونن نرخ سود رو تغییر بدن یا بر اساس نرخی که بعد اعلام بشه حساب کنن؟

پاسخ ها :

محمدرضا نوروزي فيروز

جناب آقای محمدرضا نوروزي فيروز :

ظاهراً در زمان تشکیل و تکمیل پرونده قراردادی تنظیم که دارای شرایط و تعهدای بوده و طرفین تابع مفاد قرارداد می باشند و شما باید نسخه ای از آن قرارداد را داشته باشید تا با ملاحظه مفاد آن اظهارنظر نمود

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

مسکن مهر در قانون نیامده که بنده به عنوان وکیل در مورد آن نظر بدهم.اینطور موارد برمبنای دستورالعملها و بخشنامه ها و تصمیمات نهادهای زیربط دولتی اداره می شود.طبق قانون اصولا نمی توان با تصمیم موخر بر موارد حادث شده مقدم تکلیف جدیدی بار نمود.یک سری اصول و قواعدی در این زمینه وجود دارد که نهادهای تصمیم گیرنده موظف هستند رعایت کنند و آیین نامه ها و دستورالعملهای دولتی هم باید مطابق با آن قواعد صادر شوند در غیر اینصورت اشخاص ذینفع می توانند نقض آن تصمیمات غیر اصولی را از دیوان عدالت اداری بخواهند.به عنوان مثال اثر تصمیم باید رو به آینده باشد و به گذشته سرایت نکند.مثلا اگر دولت قبلا اعلام نموده که وام مسکن مهر با سود چهاردرصد خواهد بود باید همون سود را اعمال کند و نمی تواند بعدا تصمیم بگیرد که سود هشت درصد بشود چون فرد متقاضی بر همان مبنای 4درصد تصمیم به اخذ وام نموده است و سود و زیان و مصالح و منافع خود را بر همان مبنا سنجیده و اقدام نموده است.چه بسا اگر سود وام 8 درصد می بود فرد مذکور از اخذ وام منصرف می شد.قاعده عطف به ماسبق نشدن قوانین در تصمیمات دیگر هم که با حقوق اشخاص در ارتباط هست باید رعایت شود.اما گاهی اوقات این موضوع از طرف دولت رعایت نمی شود و متاسفانه نهادهای دولتی از تصمیم قبلی خود عدول میکنند و چنین رفتاری مخالف شرع و قانون هست.نمونه بارز آن این است که دولت اعلام نمود مسکن مهر معاف از مالیات هست اما اداره دارایی از این تصمیم عدول کرد و از سازندگان مالیات گرفت متاسفانه دیوان عدالت اداری هم در این مورد رای به نفع وزارت دارایی صادر کرد.با اینکه هیات دولت تصویب کرده بود که مسکن مهر معاف از مالیاته وزارت دارایی از سازندگان مالیات میگیره.در حالیکه پیمانکار با این تصور که مالیات نخواهد داد کار را قبول کرده بود و بر همان اساس عمل کرده بود چه بسا اگر میدانست مالیات باید بپردازد کار را قبول نمی کرد.اینکار مصداق بارز همان بی عدالتی و رفتار خلاف قانون هست که شرعا و قانونا درست نیست.چون تکلیف من لم یطاقی را بر اشخاص تحمیل می کند.