مشاوره حقوقی رایگان - سفته برای حسن انجام کار

با سلام . بنده به مدت کمتر از یک ماه در شرکت خصوصی به عنوان کارآموز مشغول به کار شدم. مدیر شرکت سفته ای به عنوان حسن انجام کار به مبلغ 30 میلیون از من گرفت. در سفته تاریخ سر رسید و عبارت حسن انجام کار ننوشتم. اما در وجه شرکت نوشتم و امضا کردم. از سفته ها کپی و رسید ندارم. با ایشان قرارداد بستم ولی نسخه قرارداد به بنده ندادند. در متن قرارداد ذکر شده که سفته ای به مبلغ 30 میلیون بابت حسن انجام کار دادم و هم چنین شاهدانی دارم که این مورد را شهادت دهند. مدیر شرکت من را بیمه نکرد و حقوق بهم نداد. به دلیل یک سری مشکلات من استعفا نوشتم و از محیط کارم بیرون آمدم. کارفرما بعد مدتی خبر داد که با استعفایت موافقت نشده و برگرد من هم برنگشتم و گفتم برای اخذ سفته ها به شرکت می آیم بعد از گذشت دو ماه نامه ای از طرف شرکت به من رسید که شما به دلیل ترک کار باید مبلغ 5 میلیون به شرکت بدهید اما من پرداخت نکردم و جهت اخذ سفته ها تهدید کردم که اگر ندهند از مراجع قانونی اقدام می کنم که بازهم گفتند باید خسارت ترک کارت بدهی. من هیچ خسارتی به شرکت وارد نکردم. با این اوصاف با چه مدرکی میتواند سفته ها را به اجرا بگذارد ؟ آیا می تواند به اجرا بگذارد ؟ لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

بستگی به متن قرارداد دارد.

بهمن مقیمی ورزنی

جناب آقای بهمن مقیمی ورزنی :

با سلام نظر به این که در متن قرارداد ازسفته ها نامبرده شده امکان مطالبه سفته در شرایط عادی میسر نمی باشدو بایستی متن قرارداد مشاهده شود که به استناد چه بندی از قرارداد ادعای مطالبه وجه 5میلیونی نموده است.

پرسشگر :

اما من هیچ نسخه ای از قرارداد ندارم و باید چه کار کنم؟؟ در این حالت مدیر شرکت می تواند سفته ها را به اجرا بگذارد؟؟؟ من الان بعد گذشت 6 ماه چکار کنم؟؟ تو رو خدا راهنماییم کنید‌.

پرسشگر :

بعد از گذشت دو ماه یک نامه ای بدون مهر و با سربرگ شرکت برای بنده فرستادن که نوشته بابت ترک کار باید 5 میلیون تومان خسارت بدهی .

یک وکیل

سلام" در فرض سوال با توجه به اینکه نسخه ای از قرارداد کتبی کار که مبین و تصریح کننده صدور یک فقره سفته از جانب شما بابت ضمانت حسن انجام کار باشد را در اختیار ندارید و در متن سفته هم قید تضمین حسن انجام کار نشده و صدور سفته بدون قید و شرط در واقع به منزله بدهی شما به دارنده سفته تلقی می شود از اینرو در صورت طرح دعوی مطالبه وجه سفته توسط دارنده سفته به پرداخت آن محکوم خواهید شد .