مشاوره حقوقی رایگان - وظیفه مستاجر

سلام و عرض ادب خدمت شما بنده یک مغازه رو اجاره کردم که لازم به ذکر است جهت روشن شدن موضوع سقف مغازه به اصطلاح قیر گونی شده و همین امر باعث آب شد قیر از سالیان گذشته تا امروز و مسدود شدن ناودون شده و آب باران در پشت بام جمع میشه و باید از طریق پشت بام ناودون رو تعمیر کرد که متاسفانه موجر زیر بار تعمیر آن نمیرود لذا با این وجود مسئولیت این امر با کیست ممنون میشم پاسخ بدید.

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

ماده 486 قانون مدنی: (تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستاجره برای امکان انتفاع از آن لازم است، به عهده مالک است مگر آنکه شرط خلاف شده یا‌ عرف بلد بر خلاف آن جاری باشد و همچنین است آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستاجره لازم میباشد.)

تعمیر ناودانی که قیر در آن نفوذ و رسوب کرده است و مانع کارکرد ناودان جهت تخلیه آب باران از پشت بام میشود؛ از مصادیق ماده 486 ق.مدنی محسوب میشود و جزو تعمیراتی است که برای اصل امکان انتفاع از ملک، لازم و ضروری است و جزو مصادیق تعمیراتی که در جهت کمال انتفاع از ملک بطور دلبخواهی میتواند توسط مستاجر و به هزینه خود مستأجر انجام شود؛ نمیباشد.

توصیه میشود اگر احتمال میدهید از بابت تجمیع آب باران در پشت بام، به سقف یا متعاقباً خود بنای مغازه استیجاری؛ خسارتی در طول عقد اجاره جنابعالی وارد شود که بعدها مورد ادعای موجر برای اخذ خسارت و غیره واقع گردد؛ اظهارنامه ای از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، برای ایشان ارسال و ابلاغ نمایید مبنی بر اینکه:
وضعیت ملک و ناودان، به فلان علّت، درفلان وضعیت است و بیم آسیب به بنا میرود و لذا از آنجا که وفق نص ماده فلان، بنده به عنوان مستاجر، هیچ تکلیف و مسئولیت مالی یا حقوقی از این بابت نداشته و نخواهم داشت؛ رسماً به جنابعالی اعلام مینمایم که بدیهی است عواقب بعدی عدم توجّه به مفاد این اظهارنامه و  استنکاف از تعمیرات ضروری ملک شما، مستقیماً متوجه شخص شما بعنوان مالک عین آن خواهد بود.