مشاوره حقوقی رایگان - ادعای مالکیت خودرو اتباع

سلام وقت بخیر
من اتباع افغان هستم با پاسپورت و کارت آمایش
حدود 6 ماه پیش یک ماشین خریداری کردم و به نام دوستم که ایرانی بود زدم
و الان میگه ماشین مال خودم هست و گردن نمیگیرد و هیچ وکالت و هیچ مدرکی به دست ندارم
من چی کار میتونم بکنم؟
آیا میتونم ماشین رو بگیرم؟
یه راهنمایی میکنین

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

راهی که دارید استناد به رسیدهای واریز وجه است که اگر از حساب شما به حساب فروشنده انتقال داده شده باشد، اماره ای قوی است بر اینکه خودرو را شخص شما خریداری کرده و ثمن معامله را نیز خودتان پرداخت کرده اید اما بدلیل وجود موانع قانونی، خودرو را بطور امانی به نام دوست ایرانی خود سند زده اید.

در مرحله بعدی نیز، استناد به شهادت شهود به عنوان یکی از ادلّه مهم اثبات دعوا، برای شما کارگشا است مثلاً فروشنده ای که تمام مذاکرات برای فروش خودرو را با شخص شما انجام داده و برای فروش خودرو به شما با هم مذاکره و توافق و در کلام، تعیین قیمت و معامله کرده اید و پول را هم شما به حساب ایشان واریز کرده اید و سپس شما خودتان درخواست کرده اید خودرو را به نام دوست ایرانی شما سند بزند؛ حاضر شود که در دادگاه به تمام شرح ماوقع شهادت بدهد و سایر شهود یا مطلعّینی که درجریان این خرید و فروش و سند زدن خودرو به نام فرد ایرانی توسط شما بوده اند و حاضرند دیده ها و شنیده های خود را در دادگاه شهادت بدهند چه از اعضای خانواده خودتان باشند و چه از دوستان مشترک شما و دوست ایرانی خودتان و چه غریبه باشند.

مدارک دیگری که میتوانید به آنها استناد کنید اسکرین شات از صفحه چت یا صفحه پیامکهای رد و بدل شده شما با دوست ایرانی خود برای هناهنگی های انجام شده در این معامله و برای اینکه قرار و مدار گذاشته اید برای سند زدن ماشین و غیره ، هرچیزی که در قالب ویس و صدا، چت یا پیامک از آیدی و یا از شماره همراه ایشان برای آیدی یا شماره همراه شما ارسال شده باشد، از دلایل اثبات ادعای شما در دادگاه هست.

در مرحله آخر نیز میتوانید به دادگاه اعلام آمادگی کنید که برای اثبات حق خود، وفق ماده 277 قانون آیین دادرسی مدنی، همراه با احضار یک نفر شاهد، خودتان نیز سوگند تکمیلی ادا نمایید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
شما باید دادخواست اثبات وقوع
عقد بیع و اثبات مالکیت و
ابطال انتقال سند مالکیت رسمی خودرو را اقامه نمایید
و ..