مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت دیه از بیت المال برای شخص فاقد گواهینامه

با سلام بنده یک تصادفی داشتم و گواهینامه نداشتم و منجر به جرح طرف مقابل شده آیا دادگاه با توجه به معسر بودن بنده رای به پرداخت دیه از بیت المال را می‌دهد یا خیر چرا که گواهی نامه نداشته ام. تشکر از پاسخ گویی شما

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر؛ شما مکلف به پرداخت دیه خواهید بود.

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما از طریق صندوق تامین خسارات بدنی پرداخت می‌گردد

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا با سلام در شرایط نداشتن گواهی نامه تابع مقررات ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه
در موارد زیر بیمه‌گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت‌شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:
الف - اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
ب - رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان موثر در وقوع حادثه که به تایید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
پ - در صورتی‌که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
ت - در صورتی‌که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
تبصره1- در صورت وجود اختلاف میان بیمه‌گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائی صالح صورت خواهد گرفت.
تبصره2- در مواردی که طبق این قانون بیمه‌گر حق رجوع به مسبب حادثه یا قائم‌مقام قانونی وی را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوی بیمه‌گر در حکم اسناد لازم‌الاجراء است و از طریق دوایر اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل مطالبه و وصول می‌باشد.
تبصره3- در صورتی‌که حادثه در حین آموزش رانندگی توسط مراکز مجاز یا آزمون اخذ گواهینامه رخ دهد، خسارت پرداخت‌شده به‌وسیله شرکت بیمه از آموزش‌گیرنده یا آزمون‌دهنده قابل بازیافت نخواهد بود و حسب مورد آموزش‌دهنده یا آزمون‌گیرنده، راننده محسوب می‌شود. موفق باشید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
شرکت بیمه دیه را پرداخت خواهد نمود و درنهایت پس از گذشت یک الی دوسال اقدام به مطالبه از مقصر خواهد کرد.