مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه خسارت بيمه بدنه از مقصر حادثه (ماشين نامتعارف)

با سلام. بنده دو سال پيش تصادفي كردم كه مقصر شدم،ماشين نامتعارف بوده و بيمه شخص ثالث من سقف رو پرداخت كرده و مابقي خسارت از بيمه بدنه گرفته،حالا بيمه بدنش خسارتي كه پرداخت كرده از بنده مطالبه كرده،راهكاري هست؟

پاسخ ها :

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
روال قانونی به همین ترتیب است و بیمه بدنه به دنبال ریکاوری خسارت پرداختی است میتوانید جهت پرداخت با بیمه تعامل نمایید.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

نظر هیئت عالی
با توجه به تصریح ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارت وارده به اشخاص ثالث مصوب سال 1395 شرکت بیمه گر در صورت پرداخت خسارت خودروی طرف تصادف غیر مقصر بر اساس بیمه بدنه برای بازیافت خسارت می‌تواند به مقصرحادثه مراجعه کند.
نظر ابرازی:
دلیلی بر نسخ ماده 30 قانون بیمه مصوب 1316 مشاهده نمی شود لکن آن ماده یک حکم عام است که مقرر می دارد که در کلیه موارد بیمه گر می تواند پس از پرداخت خسارت به زیان دیده به عنوان قایم مقام وی به مسبب حادثه مراجعه کند اما ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث مصوب 1395 یک حکم خاص در خصوص تصادفات و حوادث رانندگی مقرر کرده که برابر آن شرکت بیمه حق مراجعه به عامل خسارت را نخواهد داشت مگر در موارد عمده؛ رانندگی بدون گواهینامه رانندگی در حالت شرب خمر با استعمال موادمخدر و مسروقه بودن وسیله نقلیه در واقع ماده 15 بر اساس قواعد و اصول فقه حاکم بر ماده 30 قانون بیمه 1316 است و موضوع آن را تضییق نموده است