مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن سفته و اخذ سنوات

با سلام.
بنده دو سال و نیم در دفتر پیشخوان در سمت کاربر بیمه سلامت مشغول به کار بودم. در ابتدای امر مدیر دفتر از من یک سفته ده میلیون تومانی گرفت. با وجود داشتن کاربری بیمه سلامت از دی ماه 96، ایشان در بیمه کردنم تعلل به خرج داده و از اسفند 97 بنده بیمه شدم و تا اسفند 98 مشغول کار بودم. که در این میان پرداخت بیمه در بعضی از ماهها ناقص می باشد درصورتی که کل روزهای هفته سرکار بودم به مدت 9 ساعت. به علت کرونا مدیر دفتر از 15 اسفند 98 و فروردین 99برایم ترک کار زده و بعد از آن هم به دلایلی دیگر تمایل به ادامه کار ندارم و دیگر سرکار نرفتم. البته این آقا تا قبل از اسفند 97 از بنده تعهد محضری گرفته که هیچ حق و حقوقی از ایشان ندارم. بعد که بیمه شدم و هر چند ماه قبل از پرداخت حقوق، چندین برگه با مضمون پرداخت حقوق و پاداش و مزایا طبق قانون کار را اورده و از ما امضا می گرفتن درصورتیکه این امضاها به اجبار از ما گرفته می شد و حقوق ما بسیار ناچیز بود یعنی ماهی 300 هزار تومان بدون پاداش و مزایا. اکنون که از کار بیرون امده ام در استرداد سفته امتنا می کند. آیا پس از خروج از کار باید چندماهی سفته دست کارفرما باشد یا که این گفته صحت ندارد؟ و اینکه چطور می توانم هم سفته و هم سنواتم را ازین آقا دریافت کنم. چون به علت پرداخت ناقص بیمه تامین اجتماعی، بیمه بیکاری شامل بنده نمی شود.
سپاس از پاسخگویی شما.

پاسخ ها :

فرزانه فاروقي

سرکار خانم فرزانه فاروقي :

با سلام سفته به عنوان تضمين حسن انجام كار ارائه ميشود وپس از اتمام قراردا مكلف به استرداد ميباشد مراتب استرداد را از طريق اظهار نامه به ايشان ابلاغ و سپس دادخواست استرداد لاشه سفته ارايه دهيد

حسن برزگر

حسن برزگر :

سلام
برای استرداد سفته ابتدا اظهارنامه برای ایشان ارسال و تقاضای استرداد نمایید. سپس دادخواست مبنی بر استرداد دهید.
برای حق و حقوق دیگر خود به اداره کار محل اشتغالتان مراجعه نمایید.