مشاوره حقوقی رایگان - ارث فرزندخوانده

باسلام من متولد55هستم زمانی بدنیا اومدم مادربزرگم که مادرپدرم میشدازهمسردومش بچه دارنمیشداسم منو توشناسنامه خودشون زد الان هم هیچ وارثی غیرازمن ندارن هردوشون فوت کردن نه خواهرنه برادرنه مادرونه پدرهیچکسی هم ازشون زنده نیست ایاارث به من میرسه یانه واگرنمیرسه پس به کی میرسه

پاسخ ها :

جوادابراهیم زاده

جناب آقای جوادابراهیم زاده :

با سلام
اگر در شناسنامه مادر بزرگ وشوهر دوم ایشان، اسم شما به عنوان فرزند مرقوم باشد، علی‌القاعده ارث می‌برید.

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

فرزندخوانده حتی اگر نامش در شناسنامه ابوین اختیاراً درج شده باشد، از ایشان ارث نمیبرد مگر رابطه نسبی یا سببی خاصی که از موجبات ارث است بین آنها برقرار باشد.

درفرض سوال؛
1) اگر مادربزرگ (مادرخوانده) زودتر از پدرخوانده فوت کرده باشد، یک دوم اموالش به فرزندانش از شوهر اول (پدر، عموها و عمه های شما) هرکدام که حین فوت مادر، در قید حیات بوده اند، میرسد و یک دوم مابقی اموال مادربزرگ به شوهر دوم (پدر خوانده) رسیده و بعد از فوت پدر خوانده نیز اگر ایشان فرزند یا نواده ای از زن دیگری غیر از مادربزرگتان داشته به ایشان میرسد ولی اگر فرزندی ندارد و در کل هیچ وارثی ندارد، به نفع دولت ضبط میشود.

2) اگر مادربزرگ (مادرخوانده) بعد از پدرخوانده فوت کرده باشد؛ کل اموال خود مادربزرگ به فرزندان اصلی وی از شوهر اولش به ترتیبی که در بند 1 گفته شد، میرسد و نیز یک چهارم اموال پدر خوانده (شوهر دوم) نیز به مادربزرگ میرسد و از ایشان نیز به همان فرزندان اصلی اش منتقل میشود و مابقی سه چهارم اموال پدرخوانده نیز، اگر ایشان هیچ فرزند یا نواده یا وارثی ندارد، بدلیل عدم وجود وارث، به نفع دولت ضبط میشود.

3) به شخص شما، تنها و تنها از مادرخوانده (مادربزرگ) آنهم درصورتی که حین الفوت وی، هیچیک از فرزندان اصلی اش از شوهر اول یعنی نه پدر اصلی شما و نه هیچیک از عموها و عمه های اصلی شما در قید حیات نبوده باشند و همگی زودتر از مادر خود فوت کرده باشند، به نسبت سهم الارث نوادگان ذکور و اناث و با لحاظ طبقات و درجات ممکن است ارثی برسد لکن اگر حین الفوت مادربزرگ حتی یکی از فرزندان اصلی وی نیز در قید حیات بوده باشد، هیچ ارثی به شما تعلق نمیگیرد.

فلذا شما میتوانید با اثبات نسب، از ارثیه پدر و مادر اصلی خود بهره مند گردید و یا با کتمان نسب، درصورتیکه هیچ معارض و مدعی ثانوی نسبت به اموال پدر و مادرخوانده وجود نداشته باشد، ارثیه ایشان را ببرید که البته نه شرعی است و نه قانونی.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به دلیل اینکه نام شما در شناسنامه متوفی درج شده است به شما ارث تعلق خواهد گرفت لیکن اگر احراز شود که شما فرزندخوانده هستید به شما ارثی تعلق نخواهد گرفت.

مجید کیانزاده

جناب آقای مجید کیانزاده :

سلام. مدارک لازم جهت اخذ گواهی حصر وراثت و در نتیجه تقسیم ترکه؛ شناسنامه متوفی و شناسنامه وراث میباشد و همچنین اگر وصیتی وجود داشته باشد باید وصیت نیز مد نظر قرار بگیرد.
در فرض سؤال اگر هیچ وارث دیگری وجود نداشته باشد تمام ارث به شما میرسد.
ضرورتی ندارد که در دفترخانه یا دادگاه و یا هر نهاد دیگری اذعان کنید که رابطه فرزندخواندگی با متوفی دارید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام
هیچ واریز وجود ندارد ؟
حتی وراث دور به شما

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
قانونا و بنا بر اصل اصالت ظاهر شما فرزند مادر بزرگ هستید مگر اینکه دلیل مخالف آن اقامه و اثبات سود .

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

شما مشمول ارث به عنوان فرزند خواندگی از شوهر دوم نیستید ولی از مادربزرگ به عنوان نوه می‌توانید ارث ببرید در صورتی که وارث دیگری در طبقه اول نداشته باشد