مشاوره حقوقی رایگان - ارسال ویس شخصی من به دیگران

سلام من با یکی از اولیا تو مدرسه ی پسرم به مشکل خوردم ایشونم ویس منو که پارسال درمورد ناکارآمدی مدیر مدرسه گفته بودم امسال به معاون مدرسه فرستاده
می خواستم بدونم کار ایشون جرم هست و میتونم شکایت کنم یا نه؟!

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
باید بررسی ه

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

علی‌رغم تأکید شدید قانون اساسی بر حفظ حریم شخصی افراد، صرف ضبط صدا، برای افراد عادی جرم انگاری نشده است. به عبارت روان‌تر، نمی‌توان شخصی را به اتهام ضبط صدا در دادگاه متهم کرد، مگر اینکه از صدای ضبط‌شده، علیه شخص استفاده کرده به‌طوری‌که آبرو و حیثیت وی را خدشه‌دار نماید یا موجبات ضرر به وی را فراهم سازد.

لذا در صورت سوءاستفاده از مطالب ضبط‌شده توسط هر یک از طرفین، اگر این سوءاستفاده منطبق با سایر عناوین مجرمانه مثل توهین، تهمت، افترا، قذف (نسبت به زنا دادن)، اخاذی باشد می‌تواند دارای مسئولیت کیفری شود. اما صرف ضبط مکالمه و یا گفتار ردوبدل شده توسط اشخاص حاضر در آن، فاقد هرگونه وصف مجرمانه است و هیچ‌گونه رویه قضائی نیز مبنی بر مجرمانه بودن صرف ضبط مکالمات شخصی وجود ندارد.