مشاوره حقوقی رایگان - تقاضای طلاق از شهر دیگر

با عرض سلام خدمت تمامی وکلای محترم و مشاوران حقوقی زحمت کش
حدود نه سال است که خانم و آقایی باهم زندگی میکنند و بر سر دلایل بی معنی و دروغی شوهر به خانمش هر روز با اذیت کردن زیاد و بی احترامی متنوع و کتک زدن از خانمش پذیرایی می‌کنه. البته خانمش به خاطر داشتن دو فرزند مجبورا به خاطر این دو تحمل کرده که شاید بهتر بشه زندگیشون. ولی برعکس هرروز بدتر شده وخیلی هم اوضاع بیخ پیدا کرده. این دو اهل شهر ری هستن. پدر این خانم در شهرستان یک خانه ای دارد حال این خانم به خاطر این که شوهرش دسترسی نداشته باشد به این خانم میخواهد به آن شهر برود و از آن شهر تقاضای طلاق دهد.میخواهم بدانم که این خانم می‌تواند درآن شهر به موضوع طلاق رسیدگی کند یا نه .خانم می‌گوید که نمیخواهم که شوهرم بعد از رفتن من به خانه پدرم سریعا برای عدم تمکین شکایتی تنظیم کند

پاسخ ها :

مجید کیانزاده

جناب آقای مجید کیانزاده :

سلام. بله. زن میتواند از محل اقامت خود طرح دعوا کند.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

این امکان وجود دارد انجام دهید

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
زوجه میتواند طرح دعوای طلاق را از شهر محل سکونت فعلی خود که منزل پدری ایشان است؛ انجام بدهد لکن:
اولاً مستلزم مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک و تغییر دادن آدرس ثنای ایشان در سامانه است.

و ثانیاً این امر، مانع از طرح دعوی الزام به تمکین از طرف زوج نیست و زوج میتواند بدلیل ترک منزل توسط زوجه، درهرصورت دعوی عدم تمکین اقامه کند اما اینکه دادگاه زوجه را به تمکین محکوم و الزام نماید یا دعوی شوهر را رد کند، منوط به دفاعیات و ارائه مدارک مستدل و مستندات کافی از طرف زوجه است مثل اینکه برای ضرب و شتم های ادعایی خود توسط زوج، گواهی پزشک قانونی داشته یا علیه شوهرش، شکایت کیفری دال بر ضرب و جرح عمدی یا توهین و غیره نموده باشد که مستند به آنان در دادگاه ادعا کند که برای برگشت به خانه زوج خود و فرزندانش دارای امنیت جانی نبوده و یا بواسطه توهین یا فحاشی و هتک حرمت و عدم حفظ شئونات و عدم حسن معاشرت زوج، ایشان در عسر و حرج است تا دادگاه به این واسطه در طول زمان بررسی دعوی طلاق، زوجه را ملزم به برگشت به منزل مشترک با زوج و تمکین ننموده و دعوی الزام به تمکین از طرف زوج را رد کند.

* نکته ای که باید توجه داشت اینست که اگر قصد زوجه بر طلاق جدی است؛ حتی طرح دعوی الزام به تمکین و حتی محکومیت زوجه به تمکین، اهمیتی در پرونده طلاق زوجه ندارد و نباید موجب نگرانی زوجه باشد چرا که حکم تمکین، صرفاً میتواند نفقه جاریه زوجه را قطع کند که درهرصورت با طلاق نیز نفقه جاریه بلاموضوع میشود ولی هیچ اثر دیگری بر علیه زوجه ندارد چون این موضوع، هم مانع طلاق زوجه بواسطه اثبات عسر و حرج نیست و هم نفقه فرزندان همچنان به عهده زوج خواهد بود و از طرفی، نفقه معوّقه زوجه نیز حتی با صدور حکم تمکین، پابرجا و بر ذمه زوج خواهد بود.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بسته به محل ابتدایی طرح دعوا ست در غیر این صورت محل اقامت زوجه صالح به رسیدگی است

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

زن می تواند از محل اقامتگاه خودش هم برای طرح دعوای طلاق اقدام کند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در هر حال با ترک منزل توسط زوجه، این حق برای زوج بوجود خواهد آمد که دعوای الزام به تمکین را مطرح نماید.
از سوی دیگر زوجه می‌تواند با تغییر آدرس ثنای خود، نسبت به طرح دعوی و رسیدگی در محل سکونت خویش اقدام نماید.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی می تواند ولی باید آدرس ثنایش را هم همان شهر بدهد