مشاوره حقوقی رایگان - سفیه بودن و مراحل اثبات آن

درود
در این مورد سوال داشتم که مادر من 73 سال سنش هست و سواد سیکل هم ندارن و حتی 1میلیون و 1 میلیارد رو از هم تشخیص نمیدن و ایشون از قبل پرونده پزشکی داشتن که البته نزد بیمارستان و مطب شخصی هست و من دسترسی ندارم. در حال حاضر ایشون رفتارهای عجیبی از خودش نشون میده تا حدی که به یکی از برادرهام گفته که از خونه باید بری بیرون وگرنه زنگ میزنم مامور بیاد بیرونتون کنه بدون هیچ دلیل خاصی و به من هم گفتن اون یکی خونه حق نداری بیای در صورتی که من به ضرر خودم به نفع مادرم اون خونه دوم رو واگذار کردم! بگذریم از حرف های نامربوط و زشتی که در این مدت زده. البته از طرفی هم به دلیل اینکه قوه ادراکش خیلی ضعیف شده تحت تاثیر حرف هایی برادر کوچکم که 44سالشون هست که بعد از فوت پدرم قصد سواستفاده برای به تصرف در آوردن خونه و بقیه اموال داره, قرار گرفته. حالا میخواستم بدونم که اگر بخوایم جلوی این اتفاق رو بگیریم . اقدام به اعلام سفیه بودن مادرم کنیم تا قبل از اینکه کار غیر عاقلانه ای انجام بده, به چه مدارکی نیاز هست و شرایط سفیه اعلام کردن یک نفر چی هست؟ و اگر همچین درخواستی کردیم و رد شد, آیا مادرم میتونه از ما به دلیل تهمت یا هر چیزی شکایت کنه؟

پاسخ ها :

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درخواست حجر از طریق دادگاه و با ارجاع به پزشکی قانونی صورت میپذیرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
باید حجر ایشان اثبات گردد
به اداره سرپرستی مراجعه نمایید
شما می بایست دادخواست اثبات حجر اقامه نمایید
و ...

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

اثبات جنون یا سفه مادرتان نیاز به درخواست هر یک از شما به اداره امور سرپرستی صغار و مجانین محل دارد لذا در صورتی که ایشان سالم باشد و اثبات شود نسبت به سهم خود اجازه هرگونه تصرفی دارد رضا شما نیز می‌توانید درخواست تقسیم ماترک پدر متوفی نمایید و در سهمتان تصرف کنید