مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست مطالبه ارش مبیع معیوب

من 6 ماه پیش اتومبیلی را خریداری کردم و فروشنده حاضر نبود به کارشناسی ببریم ولیکن در ذیل قولنامه قید گردیده که اتومبیل از لحاظ فنی و موتوری و همچنین سیم کشی داخلی کاملا سالم است و در صورت وجود هر گونه معایب فروشند متعهد میگردد تا جوابگوی ضرر و زیان و تحویل مبیع سالم را متعهد گردید و به دفتر خانه مراجعه نمودیم و وکالت تعویض پلاک و سند زدم را را داده و واگذاری مبیع به غیر هم مدون شد ،بنده اتومبیل را به تعویض پلاک بردم و کارشناسان به خاطر سه موضوع 1،شک به دو تیکه بودن 2،شک به حک سیلندر و موتور ماشین 3،ماشین دارای معایب بسیار متعدد از جمله فنی و موتوری ووو دارد ، لذا با هزار بدبختی دو مورد اول رفع شک شد و اما مورد سوم کاری نمیشد کرد با همان حالت عیب مبیع به خاطر اینکه مدت وکالت نامه بعد از 20 روز به اتمام نرسد و آن وقت مشکلات عدم تنفیض سند یک مورد جدید مشکلات اضافه نکردید سند را بنده به نام همسرم تنفیض نمودم برابر وکالت نامه که از فروشنده اخذ نمودم ، بلافاصله طی تماس تلفنی موضوع معایب متعدد مبیع را به ایشان از طریق مکالمه و ارسال پیام از دو طریق تلفن و واتساپ برای به فروشنده کمتر از 72 ساعت اعلام نمودم و هر بار چندتا از معایب مشخص میشد و بنده بترس از عدم فرصت برای تنفیض اختیار با عطوفت و مهربانی از ایشان میخواستم تا به تعهدات خویش پایبند باشد و بنده هم کمکش میکنم ، ایشان روزهای اول پاسخ نمی داد و بعد از دو روز به بهانه های واهی و ایرادات از عدم آگاهی تعمیرکاران انتقاد می‌کرد و می‌گفت چیزی نیست من هم عکس می‌گرفتم و هم ویدیو برای ارسال میکردم لاجرم بعد از سند زدن تامین دلیل ارائه نمودم و کارشناس 16 مورد ایراد اساسی و مبلغ 45 میلیون خسارت تعیین نموده و با برگه کارشناس شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه ارش مبیع را دادم و بعد از مدت 2 ماه به شورای حل اختلاف رفتیم و سازش نشد و به دادگاه ارجاع گردید لذا از زمان شکایت یعنی 7 ماه زمان برد مورخه 21/ 121403 دادگاه طرفین را دعوت کرد و بنده دادخواست را بنا بر پیشنهاد رئیس دفتر ثبت شکایت قوه قضاییه به نام همسرم که سند بنام ایشان تنفیض اختیار شده بود دادخواست ارائه دادم بعد از 7 ماه دادگاه دعوی را برابر ماده 190 قانون مدنی رد نموده سوال بنده این جا هست
1. رد دعوی به علت عدم وجاهت قانونی طرح دعوی حد اقل بعد از سه ماه بدون حضور طرفین صادر و ابلاغ می‌گردد
2. متن صدور به حکم رد دعوی نوشته و آماده بود و با یک سوال فرمالیته دادیار از طرفین آن را امضاء و دو روز بعد ابلاغ نموده
3. حسب ظاهر برابر احکام ماده 190 چون در زمان عقد قرارداد همسرم بود و من به اتفاق دو شاهد و قرارداد و وکالت به نام بنده بود لذا با تمسک به موضوع قراداد طرفین ادله خواهان را مسموع واقع ندانسته و رد دعوی را صادر نموده
4. فروشنده با توجه به جمیع اسناد و اشا ره به قولنامه وکالت به غیر را صادر و تایید نموده برابر وکالت نامه بنده به عنوان خریدار از طرف همسرم وارد موضوع معامله شدم و برابر اسناد مبیع را با شرایط موجود و اسناد وتعهدات فروشنده تحویل همسرم دادم
5،اگر موضوع قرارداد را بر محور استیفای منافع خریدار فرض کنیم بنده و همسرم به نوعی ذاتا شریک زندگی و استیفای منافع هر دو نفر مشهود است ، در هر صورت اعم از اینکه مبیع به نام بنده باشد و یا همسرم، صحت و سقم معامله با توجه به بند یک الی 8 موضوع ماده 190 قانون مدنی جای شک و تردید نباید داشته باشد
6،اصلا نوع دعوی به قاضی اجازه نمی‌دهد تا پیرامون عقد قرارداد فی مابین طرفین سوالاتی داشته باشد و بخواهد صحت و سقم اظهارات را بررسی نمایند و یا با فرض مثال استشهادیه و شهود را فرض اخطار نمایند چرا که صرف نظر از مالکیت فعلی اتومبیل موضوع دعوی مطالبه ارش مبیع معیوب است که خریدار با توجه به اسناد و مدارک و شواهد و قراین واقعیت امر را کتمان و خرید حال شخص حقیقی باشد یا حقوقی از وجود معایب مبیع اطلاعات نداشته ،
حال درخواست بنده از شما دوستان بابت داوری از احکام صادره است آیا صحت دارد یعنی با توجه به ماده 190 دعوی باید دادرسی و حکم صادر گردد یا برابر ماده با استناد به ماده 149 باید رسیدگی میشد خواهشمندم جواب قانع کننده تری را ارائه نماید آیا تجدید نظر ببرم با توجه به توضیحات فوق امکان موفقیت هست متشکرم حسینی

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطابق اظهارات شما نیاز به بررسی جزئیات است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام سوال شما یک سوال یک سوال ساده حقوقی نیست که جواب کوتاه داده شود بلکه یک پرونده کامل است که باید ابعاد ریز و درشت آن را بررسی کنیم و سپس نظر قطعی دهیم

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام اگر دلایل و مستندات خوب ارائه بدهین میشه پیروز شد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما مطابق قانون مدنی لبه عرش دارای شرایط و احکام خاص خود می‌باشد مطابق مبایعه‌نامه شما اقدام به خرید خودروی موضوع اختلاف از فروشنده نموده‌اید و قبل از طرح دعوا خودرو را به دیگری واگذار کرده‌اید هرچند که شما و همسرتان زندگی مشترک دارید ولیکن از نظر قانونی انتقال از ناحیه شما به همسرتان قرارداد علی حده و جداگانه‌ای که موجب می‌گردد شما در طرح دعوا ذینفع نباشید لذا به موجب ماده 2 از قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 شما ذینفع در طرح دعوا نمی‌باشید

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا با سلام اولا سوال باید مختصر باشد ثانیا حسن السوال نصف الجواب ثالثا سوال را خود با توضیحاتی غلط ممزوج نموده اید که امکان پاسخ صحیح ر ا غیر ممکن نموده است بعنوان مثال در قسمتی از سوال فرموده اید با توج به بن یک الی 8 موضوع ماده 190 قانون مدنی واین در حالی است که ماده 190 قانون مدنی تنها دارای 4 بند است نه 8 بند وقس علی هذا .
اما در پاسخ به سوال شما باید عرض شود که لازم است پرونده بررسی ومتن احکام صادره مطالعه تا امکان تقدیم پاسخ صحیح میسر گردد در هرجال در صورت نیاز به مشاوره دقیقتر می توانید روزهای کاری از ساعت 18 تا 21 با بنده تماس حاصل نمائید مشهد خیابان سناباد بین 60 و58 پلاک 802 طبقه اول دفتر وکالت صالح کاوری وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری خراسان 09153139600 موفق باشید