مشاوره حقوقی رایگان - مهریه بعد فوت همسر

سلام من پدرم فوت کرده وهمسر صیغه ایش مهریه را طلب کرده که 180 میلیونه پدرم یک منزل مسکونی داره که من ومادرم داخل ان ساکنیم یک ماشین وزمین پدریم داره
دادگاه منزل مسکونی رو برای فروش میزاره ممنون میشم پاسخ بدین

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

مهریه از دیون ممتاز است از ماترک متوفی وصول می‌گردد

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

اگر ماشین و زمین معادل مهریه باشد منزل قابل رفع توقیف است اینکه یا خودتان از طرقی مثل وام به او بپردازید

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

شمامیتوانید مهریه مادرخود را اجرا بگذارید ومنزل راتوقیف کنید

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
بله امکان مزایده برای وصول طلب هست.

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

باسلام و احترام
درسته که در ایران، همسر صیغه ای (همسر موقت) در صورت فوت شوهر، مستحق دریافت مهریه است. با این حال، جزئیات مربوط به نحوه محاسبه و پرداخت مهریه و همچنین حقوق و تکالیف ورثه، از جمله شما و مادرتان، به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

محتوای عقد نکاح: در عقد نکاح موقت (صیغه) باید به طور واضح مهریه قید شده باشد. مبلغ مهریه در این نوع عقد، تابع توافق طرفین است و هیچ محدودیتی قانونی برای آن وجود ندارد.
وضعیت تمکین همسر صیغه ای: اگر همسر صیغه ای در زمان فوت شوهر نزد او تمکین داشته باشد، مشمول تمام حقوق و تکالیف یک همسر دائمی، از جمله ارث و مهریه خواهد بود. اما اگر در زمان فوت از شوهر خود تمکین نداشته باشد، فقط مستحق مهریه خواهد بود.
محل سکونت: طبق قانون ایران، منزل مسکونی که محل سکونت زن و شوهر باشد، در صورت فوت شوهر به زن تعلق می گیرد، حتی اگر این منزل متعلق به شوهر باشد. این موضوع به عنوان استطاله ی زوجیت شناخته می شود.
بدهی ها: قبل از پرداخت هرگونه مهریه یا ارث، باید دیون و تعهدات واجب (پدر شما) پرداخت شود.

با توجه به شرایطی که شرح دادید، به نظر می رسد که دادگاه قصد دارد منزل مسکونی را برای پرداخت مهریه همسر صیغه ای به فروش برساند.

نکاتی که باید به آنها توجه کنید:

وقت مشاوره بگیرید و یابه دفتر مراجعه کنید: بهترین اقدام در این شرایط، مشورت با یک وکیل متخصص در امور خانواده است. وکیل می تواند با بررسی دقیق شرایط شما، راهنمایی های لازم را در خصوص نحوه ی اقدام قانونی و حفظ حقوق شما و مادرتان ارائه دهد.
مدارک و مستندات لازم را جمع آوری کنید: تمام مدارکی که مربوط به عقد نکاح، فوت پدرتان، مالکیت منزل مسکونی، ماشین و زمین پدری تان است را جمع آوری کنید. این مدارک در روند رسیدگی به پرونده شما در دادگاه بسیار مهم هستند.
حضور خود و وکیل شما در جلسات دادگاه الزامی است. در این جلسات فرصتی برای ارائه ی دفاعیات خود و بیان مدعایتان خواهید داشت.

توصیه های کلی:

حفظ آرامش و صبر در این شرایط بسیار مهم است.
از اقدامات خودسرانه و بدون مشورت با وکیل خودداری کنید.
در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر تماس بگیرید.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

در صورتی که مدرک صیغه داشته باشد میتواند توقیف کند سهم الارث را