مشاوره حقوقی رایگان - کارشناسی دوباره ملک بعد از رای قطعی

با سلام
سال 1401 شکایتی از کسی کردم که زمین به دو نفر فروخته بود و دادگاه کارشناس مامور کرد و قیمت گذاری کرد که به مبلغی که کارشناس تعیین کرده به من بپردازد. حکم صادر شد اما طرف من با واخواهی و تجدیدنظر رای قطعی را تا امسال کش داد. الان قیمت آن ملک سه برابر سال 1401 است. آیا دوباره باید تقاضای کارشناسی مجدد بدهیم یا دادگاه همان مبلغ را فقط به نرخ روز حساب میکند؟

پاسخ ها :

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
درخواست دهید تا مجددا کارشناسی شده و به نرخ روز محاسبه شود.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
می‌توان از مجری حکم تقاضای کارشناسی مجدد نمود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام می‌توانید خسارت خود را به نرخ روز دریافت کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به دلیل تغییر وضعیت، مجدداً احتیاج است که کارشناسی صورت بپذیرد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله قطعأ باید دوباره ملک کارشناسی گردد
و

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

مطابق دادخواست اولیه عمل می‌شود در صورتی که دادخواستتان قید شده باشد مطالبه خسارت تا زمان اجرایی حکم به آن عمل خواهد شد در غیر این صورت باید دادخواست جداگانه دهید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای دومین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است و قبلاً پاسخگویی به عمل آمده است.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

بله. نظر کارشناس 6 ماه اعتبار دارد. درخواست کارشناسی مجدد بدهید

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام چنانچه به نظر کارشناس اعتراض نشده باشه همان مبلغ مورد تایید هست

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بله به نرخ روز باید پرداخت شود و شمال نرخ تورم الان میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله شما باید درخواست کارشناس مجدد را به دادگاه ارائه نمایید

عبدالرسول کمالی

جناب آقای عبدالرسول کمالی :

درود، از دادگاه درخواست کنید تا نرخ تعدیلی از طرف کارشناس اعلام شود

مهدی سعیدی خواه

جناب آقای مهدی سعیدی خواه :

هنگامی که از رای کارشناسی شما مدت 6 ماه گذشته باشد امکان درخواست کارشناسی مجدد وجود دارد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای سومین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است و پاسخگویی صورت گرفته است.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

اسناد و مدارک باید کامل و دقیق رویا شود سپس به نظر قطعی و مناسب برسیم

عبدالرضا سلیمانیان

جناب آقای عبدالرضا سلیمانیان :

اگر 6 ماه از کارشناسی اول گذشته باشد میتوانید مجددا اقدام کنید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
برابر ماده 19 قانون کانون کارشناسان رسمی اعتبار ارزیابی 6 ماه است و امکان ارزیابی مجدد به درخواست شما وجود دارد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

اگر رای قطعی شده است مطابق رای قطعیت یافته اجرا خواهد شد. شما اگر متحمل ضرر و زیان ناشی از جرم ارتکابی شده‌اید می‌توانید دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم به دادگاه حقوقی تقدیم نمایید.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله مجدداً درخواست کارشناسی دهید تا مجدداً بر اساس نرخ امروز وارزش منطقه روز سنجیده شود

زهرا ریحانی قدیم

سرکار خانم زهرا ریحانی قدیم :

سلام نظریه کارشناس 6 ماه اعتبار دارد
درخواست کارشناسی مجدد دهید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای چهارمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است و قبلاً پاسخگویی صورت گرفته است.

جبرئيل  پاك نهاد

جناب آقای جبرئيل پاك نهاد :

باسلام
اظهارنظر دراین امر بستگی به نحوه صدوررای ازسوی دادگاه دارد ولی بنظرمیرسد نظرکارشناسی قطعی بوده و مورد ازموارد لزوم تجدید نظریه به علت انقضای مهلت شش ماهه نمیباشد .

شیما دریکوند

سرکار خانم شیما دریکوند :

با سلام
بله با لایحه از شعبه بخواهید که با توجه به نرخ تورم با تقاضای کارشناسی شما موافقت نمایند.

محمود غلامي

جناب آقای محمود غلامي :

اگر در کارشناسی نهایی شما مبلغ مقطوع به ریال تعیین شده باشد در زمان اجرای حکم احد اجرام می‌تواند با توجه به نرخ تورم سالانه(یا همان شاخص بهای بانک مرکزی

محمود غلامي

جناب آقای محمود غلامي :

اگر در نظریه کارشناسی نهایی قیمت یومیه ملک شما به ریال یا تومان تعیین شده باشد در زمان اجرای حکم احد اجرای احکام می‌تواند با توجه به نرخ تورم یا همان شاخص بهای اعلامی بانک مرکزی مبلغ کارشناسی شده را به روز رسانی کرده و بر اساس آن برای طرف شما اجراییه صادر کند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این مسأله برای پنجمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

محمود غلامي

جناب آقای محمود غلامي :

بهتر بود بیشتر توضیح می‌دادید که آیا دادگاه برای شما حق عینی قائل شده که آیا دادگاه شما را مستحق دریافت ثمن پرداختی و ضرر و زیان وارده دانسته یا قیمت یومیه ملک را به عنوان بدل آن برای شما در نظر گرفته اگر حالت اول باشد خیر نیازی به کارشناسی مجدد نیست منتها اجرایی احکام مربوطه مبلغ مورد نظر را ( مطابق نرخ تورم یا همان نرخ شاخص بهای اعلامی بانک مرکزی ) بروز رسانی کرده و برابر آن برای محکوم علیه اجراییه صادر میکند و اگر حالت دوم باشد باید ملک مورد نظر مجدداً توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی و قیمت روز آن تایید گردد

رقیه سعادتمند

رقیه سعادتمند :

باسلام
بله درخواست دهید تا مجددا کارشناسی شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای ششمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

درود بستگی به نحوه طرح دعوای شما دارد نیاز به بررسی دادخواست اولیه شماست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای هفتمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است و در گذشته پاسخگویی صورت گرفته است.

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

قیمت گذاری برای شش ماه معتبر است، مجدد درخواست ارجاع به کارشناس کنید.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پرسش تکرار شده است و در گذشته پاسخگویی صورت گرفته است.