مشاوره حقوقی رایگان - برابری ارث پسر و دختر

سلام وقت بخیر..
ایا پدر و مادر در تقسیم ارث بین فرزندان پسر و دختر خود حتما باید نسبت دو به یک را رعایت کنند؟
ایا میتوانند همه فرزندان را برابر ارث بدهند؟ ایا اجبار هست؟
در وصیت نامه که به صورت دست نوشته و امضا پدر و مادر و شاهدین هست ایا این نوع تقسیم بندی ارث اعتبار دارد یا حتما باید محضری ثبت شود؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر پدر و مادر بخواهند می تواند به صورت مساوی تقسیم کنند.
وصیت به میزان یک سوم اموال معتبر است و طبق آن باید عمل بشه

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، وصیت فقط نسبت به یک سوم اموال معتبر است. مازاد بر یک سوم مطابق قانون و پسر دو برابر دختر است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اشخاص در پرداخت ارث  حقی ندارند

ی‌توانند در زمانی که در قید حیات هستند اموال خود را تقسیم نمایند

اما ارث برای زمانی است که شخص فوت نموده است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

در صورتی که پدر و مادر زنده باشند ارث متصور نیست که بخواهند تقسیم کنند زیرا ارث قهری است ولی در خصوص وصیت می‌توانند یک سوم مال خود را به هر کسی حتی یک دختر تقدیم کنند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

وصیت تا صرفا یک سوم اموال را در برمی‌گیرد هیچ کسی نمی‌تواند بیشتر از یک سوم اموال را وصیت کند مگر اینکه کلیه وراث آن را تنفیذ کنند که در چنین حالتی ممکن است و ایرادی ندارد قواعد ارث‌ وصیت و نکاح مطابق با شریعت است و تغییر نمیکند

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام قوانين ارث امری و اجباری است ولی هرشخص میتواند تا یک سوم اموال خود را وصیت کنید

داود پورنعمت

جناب آقای داود پورنعمت :

سلام
بله، قواعد ارث امری هست ولی شخص می تواند تا بک سوم از اموال زمان فوتش را برای هر شخصی که صلاح بداند وصیت کند.

موفق باشید

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام، مورث در زمان حیات حسب وصیت نامه می‌تواند یک سوم اموال خود را وصیت نماید و فرقی بین دختر و پسر نیست ولی مازاد بر یک سوم متوقف یه رضایت وراث است

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

وصیت تنها تا یک سوم دارایی امکانپذیر است
اگر قصد تقسیم برابر داشته باشند میتوانند در زمان حیات خود تقسیم کنند یا صلح عمری تنظیم کنند