مشاوره حقوقی رایگان - معامله فضولی

سلام علیکم
1-شخصی ملک 1000متری دارد.900متر آن را به یکی از فرزندانش هبه می کند. و بعد از چند سال به نام پسر دیگرش 150 متر واگذار می کند.(یعنی50 متر معامله فضولی کرد).قسمتی از این ملک زمین و قسمتی زمین در ضمن خانه است.
-پس از چند ماه فرزندی که مالک 900 متربود،تمام ملک خود را به پدرش برگرداند و د ر سند ثبتی اقرار نامه نوشت که هیچ گونه ادعایی به کل ملک ندارم.(یعنی متهب صاحب 900متر هبه نامه خود را در دفترخانه کان لم یکن تلقی داد)
-در این صورت چون مالک اولی(متهب اولی) کل ملکش را پس از چند ماه به فضول برگرداند آیا معامله فضولی اولی تنفیذ می شود؟

2-فضول به این خیال معامله فضولی انجام داد که کل ملک هنوز در اختیار اوست و ملک هنوز در قبض فرزندش نیست.

در این صورت معامله 150 متر چگونه است؟ اگر ماده مدنی برای تایید این معامله فضولی باشد خواهشا ذکر شود
با کمال تشکر از اساتید بزرگوار

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام اگر هبه اولی 900 متر با قبول و قبض فرزند واقع شده است معامله دوم 150 متر نسبت به 50 متر فضولی بوده است و فرزندی که مالک 900متر بوده می باید نسبت به 50 متر اجازه می داد و اگر اجازه نداده نسبت به 50 متر باطل است و حال که با رد هبه 900 متر به پدر خودش مالک همه شده است صرف تملک موجب نفوذ معامله نمی شود