مشاوره حقوقی رایگان - معامله فضولی یا رجوع از هبه؟

با سلام و دعای خیر-
-پدرم ملک 2000 متری را به یکی از فرزندانش هبه می کند و در دفترخانه ثبت می کند تاریخ ثبت 1392.
-بعد از پنج سال 100 متر به نام من که فرزند ایشان هستم انتقال و واگذار می کند. تاریخ ثبت اقرارنامه 1397+اما علاوه بر اقرارنامه رسمی، برگه عادی می نویسد که من این 100 متر را در سال 1390 واگذار نمودم.

- این معامله 100 متر که برگه عادی آن متقدم نشان می دهد و ثبت آن به تازگی انجام شده قابل قبول و نافذ است؟
در صورتی که تاریخ برگه عادی را ملاک بدانیم این معامله 100 متر فضولی نیست.
اما اگر تاریخ ثبت را ملاک بدانیم آیا فضولی است؟

بنده بزرگ خانواده هستم و حسب اعتماد پدرانه در خرید زمین و ساخت و ساز آن سهیم بودم اما مدرکی ندارم.
برای اثبات حقم که این 100 متر هست باید برگه عادی قدیمی را ملاک بدانم و از آن دفاع کنم؟ یا ادعا بکنم که واهب 100 متر از هبه خود رجوع کرد و به من داد به دلیل اینکه هبه هنوز به متهب اولی تسلیم نشده بود؟و اقرارنامه رسمی که متاخرتر است را شاهد مدعای خود بدانم؟
با کمال تشکر خواهشمند است راهنمایی فرمائید

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام سوالات متعدد است و پاسخ صور متعدد دارد با وکیل مشورت فرمایید