مشاوره حقوقی رایگان - حادثه ساختمانی برای کارگر

سلام و خسته نباشید
بنده به عنوان کارگر ساختمانی مشغول کار بودم که از پله تکمیل نشده از بالا افتادم و از ناحیه کمر صدمه دیدم که منجر به دو دیسک کمر شدید شده و از ناحیه سر هم شکستگی و بخیه .
الان سوال اصلیم اینکه ساختمان مربوطه دارای بیمه و ساختمان دولتیه ولی بنده بیمه نشدم و الان چندین روزه دارم رو همین ساختمان کار میکنم و الان این اتفاق برام افتاده . میخواستم ببینم شرکت بیمه خسارت و دیه رو پرداخت میکنه یا اینکه شکایت کنم بخاطر نداشتن بیمه پیمانکار باید جوابگو باشه و دیه پرداخت کنه ‌.
ممنون میشم بتونید جواب واضح بهم بدید

پاسخ ها :

مهدی شیری

جناب آقای مهدی شیری :

شما در هر حال باید علیه کارفرما و پیمانکار شکایت کنید.بعد از تعیین میزان تقصیر هر طرف،اگر ساختمان دارای بیمه نامه مسئولیت باشد دیه شما از طرف بیمه پرداخت خواهد شد.اگر نه هر کس باید به نسبت تقصیر خود دیه را پرداخت نماید.البته ممکن است که کارفرما بیمه مسئولیت داشته ولی پیمانکار نداشته باشد.در این حالت هم سه حالت ممکن است.یا بیمه مسئولیت صرفا کارفرما را پوشش میدهد که در این حالت سهم پیمانکار توسط خودش پرداخت خواهد شد.فرض دوم هم اینست که ممکن است کارفرما علاوه بر مسئولیت خود مسئولیت پیمانکار را هم بیمه نموده باشد در اینصورت سهم کارفرما و پیمانکار از طرف بیمه‌پرداخت خواهد شد.حالت سوم اینست که کارفرما علاوه بر مسئولیت خود و پیمانکار،تقصیر خود کارگر را نیز تحت پوشش بیمه قرار داده باشد که در این حالت حتی اگر خود کارگر هم مقصر باشد باز کل دیه از طرف بیمه پرداخت خواهد شد.باید بیمه نامه و کلوزهای آن بررسی گردد.