مشاوره حقوقی رایگان - چک ضمانت در مبایعه نامه

با سلام
اینجانب مشاور املاک هستم و در خصوص چک ضمانت انجام تعهدات که به مبلغ کل ثمن مبایعه نامه مرسوم است از فروشنده اخذ میگردد این سوال را داشتم که آیا در صورت عدم انجام تعهدات فروشنده این چک از نظر حقوقی میتوان اقدام کرد و یا اینکه نسبت به مبایعه نامه تنظیمی اقدام شود بهتر است.
و سوال دیگر اینکه با توجه به تنظیم مبایعه نامه آیا لازم به اخذ این چک هست؟
ممنون میشم توضیحاتی در این خصوص بهم بدید

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.چک هایی که بابت تاخیردرانجام تعهد درمبایعنامه قید میگرددبسیاربرای فروشنده خطرناک می باشد چون به مجرد عدم انجام هریک ازتعهدات ,وجه چک بعنوان وجه التزام تحویل خریدار می گردددرحالی که فروشنده دردادگاه ملزم به انجام تعهد هم می گرددلذا ممکنه بعلت اشتباه فروشنده تمامی وجه بابت فروش ملک یا آپارنمان رابعنوان وجه التزام بایدتحویل خریداربدهدومالش هم ازدستش برود.واگرچک رابعنوان عدم انجام تعهد بدهد بازهم چک تحویل خریدارمیگردد ولی ملزم به انجام تفهد نیست.بهرصورت طوری رفتارکنید که دوطرف ضررفاحش نکنند.