مشاوره حقوقی رایگان - محاسبه حق سنوات برای بازنشستگی

من بیست و یک سال در یکی از نیروگاه های وزارت نیرو کار کردم و با توجه به قانون و شرایط سخت و زیان آور در تاریخ 1398/12/20 بازنشسته شدم ، حق سنوات بنده را به ازای هر سال یک پایه یک جذب حساب کردن که اشتباه می‌باشد لطفا با توجه به قانون کار روش درست محاسبه سنوات بنده را بفرمایید. با تشکر (لازم به ذکر است که این قانون مال سالهای وزارت آقای چیت چیان بوده و لغو شده ولی اینا میگن بخش نامه باید بیاد آیا واقعا قانون اداره کار نیاز به بخشنامه داره؟)

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

چرا تصور می کنید که اشتباه محاسبه کردند؟!سنوات مقوله جداگانه ای است و ارتباطی به یک سال حق بیمه برابر با یک و نیم سال در مشاغل سخت ندارد.به زبان ساده سنوات صرفا بر مبنای سالهای کاری شما محاسبه خواهد شد یعنی بر مبنای آخرین پایه حقوق شما به ازای هر سال کار یکماه حقوق پرداخت خواهند کرد.اگر 21سال سابقه دارید سنوات شما رو همون 21سال حساب میکنند نه سی سال.این متن قانون هست.قانون میگه یکماه حقوق برای یکسال سابقه و استثنایی قایل نشده و نگفته در مشاغل سخت یکماه و نیم برای هر سال سابقه.تنها سنوات بیمه مشاغل سخت استثنایا یک و نیم برابر محسوب میشوند و این امر قابل تسری به سنوات نیست.الان شما مستحق بیست و یک ماه حقوق برای بیست و یک سال سابقه هستید.اگر کمتر ازین دادن اشتباه شده است اما اگر تصور می کنید باید اونم مثل حق بیمه باید یک و نیم برابر محاسبه میشد تصورتان خلاف قانونه.ضمنا بنده قانون موجود را به شما اعلام میکنم و راجع به اینکه درست هست یا اشتباهه تصمیم نمیگیرم چون خارج از حدود صلاحیت بنده است.وکیل راجع به ماهیت قانون نظر نمی دهد خود متن قانون را به شما اعلام میکند.