مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور

باسلام بنده یه سوال دارم ممنون میشم جواب بدین
بنده مالک یک پلاک مسکونی هستم که دارای حق عبور از پلاک همسایه میباشد و در سند بنده هم این حق عبور ذکر شده است. و در عمل یه دالان به عرض یک متر و نیم در پلاک همسایه دارم که از آن عبور و مرور میکنم
منتهی این عبور من به صورت پیاده هست و ملک بنده ماشین رو نیست . و این ماشین رو نبودن برای پروانه ساخت گرفتن مشکلاتی درست کرده و شهرداری فقط اجازه ساخت یک طبقه روی پیلوت را به من میدهد که اصلا در این صورت ساخت به صرفه نیست
سوال من این است که حق عبور بنده ایا فقط شامل حق عبور پیاده میشود یا همسایه موظف است حق عبور سواره به من بدهد و در صورت پیگیری نتیجه میگیرم؟
توضیح اینکه دو پلاک قبلا یک پلاک بوده که 50 سال پیش تفکیک شده و هر دو دارای سند مجزا و پرونده مجزا در شهرداری میباشد ولی در نقشه های هوایی و شهرداری هر دو پلاک یک پلاک نشان داده شده و شهرداری برای ماشین رو شدن من نظری ارائه نکرده و دیگر اینکه حق عبور من از حیاط همسایه هست و جای یک متر اضافه برای ماشین رو شدن پلاک من وجود دارد ولی همسایه امتناع میکند حتی حاضر به فروش این یک متر هم نیست
لطف میکنین اگر جواب بدین
با تشکر از مطالب مفید تون

پاسخ ها :

صادق عباسی

جناب آقای صادق عباسی:

با سلام. درصورتیکه در سند ملک همسایه شما حق ارتفاق عبور قید شده باشد و این حق بصورت مطلق بوده باشد و متراژی تعیین نشده باشد شامل حق عبور سواره هم خواهد شد.