مشاوره حقوقی رایگان - اثبات مالکیت زمین

با سلام.
پس از اجرای قانون اصلاحات ارضی، پدر ما به همراه دو نفر از عموهایم در سال 1345مقداری زمین کشاورزی را بصورت مشاع از مالک وقت خریداری می نمایند و اسناد مالکیت اصلاحات ارضی آنرا نیز هر کدام جداگانه دریافت مینمایند، سپس برای اینکه بهتر بتوانند به کارهایشان سرو سامان بدهند، زمینهای فوق را با توافق و رضایت کامل،بین خودشان تقسیم مینمایند و هر کدام تا پایان عمرشان بر روی زمین های اختصاصی و تحت تصرفشان به کشاورزی و امرار معاش می پردازنند، پس از فوت نمودن آنها نیز. زمینهای مذکور به ارث به فرزندانشان منتقل شده و تاکنون بیش از 50سال از آن تاریخ میگذرد که هر کدام بر روی زمینهای پدری خود تصرف و به کار کشاورزی مشغول می باشیم. حال با توجه به توسعه یافتگی و پیشرفت نمودن مناطق مسکونی روستا در سال های اخیر و قرار گرفتن قسمتی از زمین بنده در کنار جاده اصلی و دارا شدن کاربری مسکونی و تجاری و برتری نسبی زمین اختصاصی ما نسبت به زمین پسر عموهایم، یکی از پسرعموهایم با ادعای
اینکه اسناد مالکیت زمین های فوق بصورت مشاعی می‌باشد و نه مفروز و همچنین تصمیم و توافق پدرانمان جهت تقسیم زمین های فوق جهت کار بری کشاورزی بوده است و نه مسکونی و تجاری ، ادعا و قصد دست درازی بر روی زمین های تحت تصرف ما را دارد.
لطفاً راهنمایی بفرمائید که .
1ـ آیا با وجود تملک و تصرف و کار بیش از پنجاه ساله ما و پدرمان بر روی زمین مذکور، این ادعای پسرعمویمان نسبت به زمین فوق ، وجاهت قانونی دارد ؟
2 .چگونه میتوانم مالکیت خودم را بر روی زمین مذکور در دادگاه به اثبات برسانم،
ضمنا عرف محل نیز توافق و چگونگی تقسیم بندی اولیه و همچنین تصرف و تسلط طولانی مدت در سالهای بعدی را ملاک مالکیت بر زمین، چه برای کاربری کشاورزی و چه غیر آن میدانند و به آن عمل میکنند. با تشکر.

پاسخ ها :

شامراد مرادی دهداری

جناب آقای شامراد مرادی دهداری :

سلام ادعای پسرعمویتان منطقی است
اما شما با استناد به اظهارات گواه می تواند دفاع کنید

پیشنهاد میکنم درصورت عدم مصالحه وسازش وتشکیل پرونده در دادگاه حتما نیاز به وکیل دادگستری دارید

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

با ارائه مدارک و سبق تصرف و شهادت شهود به کمک وکیل به بهترین نتیجه خواهید رسید