مشاوره حقوقی رایگان - الزام شهرداری به پروانه صادره

با سلام
بنده یک قطعه زمین که در مبایعه قید شده 200متر بعد از حریم جاده ، خریداری نموده و هنگام فروش 250متر مبایعه نامه به خریدار داده یعنی حریم را جزء مساحت اورده اما پولی بابت ان دریافت ننموده ام و لازم به ذکر می باشد ملک محصور بوده و چه در زمان خرید و چه فروش درب و دیوار سر جای خود بود
خریداری که از بنده ملک رو گرفت اقدام به دریافت پروانه نمود طبق ضوابط شهرداری بابت 50متر عقب نشینی تراکم داده کلا 150متر
بعد از احداث دو سقف فروشنده اول به شهرداری مراجعه کرده و گفته زمینی که به نفر دوم فروخته برابر مبایعه نامه 200متر بوده و 50متر حریم که جلوی زمین بوده و منتهی به خیابان میباشد را به او نفروخته ام
شهرداری نیز بدلیل ارائه قولنامه و کروکی غیر واقعی جلوی کار این بنده خدا رو گرفته و پرونده در ماده صد مطرح شده و گفتند خریدار اخر باید اثبات مالکیت بیاورد
سوال اینجاست
1-شهرداری میتواند پروانه ای که صادر نمود را باطل کند؟
2-خریدار اخر از بنده 250متر خریداری نمود اگر خلافی صورت پذیرفت از جانب بنده بود مالک اولیه بعنوان فروش مال غیر شکایت می نمود
شهرداری میتواند به این مورد استناد کند و مانع ادامه ی عملیات شود؟
در رای اثبات مالکیت سلسه ایادی چک میشود یا فقط دو نفر اخر معامله رو تایید کنند رای صادر میشود؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

سلام
سوال شما چند وجهی است و نیاز به تحلیل و بررسی مبایعه نامه ها دارد
اما چند نکته وجود دارد اول اینکه با وجود مبایعه نامه، اثبات مالکیت بی معنی است ‌در حقوق بهش میگن تکلیف مالایطاق، پس شهرداری حق تقاضای این مورد را ندارد
دوم اینکه با توجه به بند شش مصوبه 30 چهارمین جلسه شورای عالی اداری، پروانه ساختمانی به عنوان سند رسمی تلقی می شود.

تنها مرجع باطل کردن پروانه ساختمانی دیوان عدالت اداری است اما در قسمتی از پروانه ساختمان محلی جهت اصلاح پروانه وجود دارد نه ابطال آن. لذا شهرداری حق ابطال یا ممانعت از ساخت را ندارد مگر اینکه از پروانه ساخت تخطی شود
برای بررسی جزییات بیشتر باید حتما مفاد مبایعه نامه ها و مدارک بررسی شود موفق باشید