مشاوره حقوقی رایگان - راه حل گام به گام برای برگرداندن همسر

من و زنم هفت سال است که ازدواج کرده و چهار ماه است که بچه‌دار شده‌ایم. من و او پس از دو سال زندگی در زادگاه خودم - شیراز - ناگزیر به جابجایی شدیم و همسرم مرا واداشت که به زادگاه خودش - تهران - کوچ کنیم. در این جابجایی تکه‌ای از زمینِ مشاعِ میراثِ پدربزرگ او که در دست دایی او بود را خریدیم (با اصرار و راهنمایی پدرزن). ولی معامله به دلیل دبه کردن دایی و شانه خالی کردن پدرزن از مسئولیت خود معطل ماند درحالیکه ما دو ماه بود در آنجا مستقر شده بودیم. اختلاف بسیار بالا گرفت و اینک که چهار سال از این داستان می‌گذرد و ما هم بچه‌دار شده‌ایم نسبت به آینده‌ی این بچه و دارایی او برای ما نگرانی درست شده است. در این سالها، پیوسته من تلاش کردم زنم را وادار به گفتگو با پدرش و حل مشکل کنم. (‌داستان آن بسیار دراز است و همینک اینجا نمی‌گنجد). بر من به روشنی پیدا شده که پدرزن و دایی زن که پسرعموی پدرزن نیز می‌شود دانسته و خودخواسته بر سر من کلاه گذاشته‌اند. گفتگوهای دوره‌ای من و زنم به خشم من می‌انجامید و کلاهبردار بودن فامیل او را پیوسته به رخش می‌کشیدم. اینک زنم که یکبار برای دیدار خانواده‌اش نزد آنها برده بودم اخلاق مرا بهانه کرده و حاضر به بازگشت که نیست هیچ، تازه بچه را هم برده و به من حتی اجازه‌ی دیدن او را هم نمی‌دهند! پدر او به من گفت که او ((دیگر)) باز نمی‌گردد و بچه هم مال مادرش است!!
تنها کاری که به ذهنم رسید این بود که به دفتر قضایی رفتم و آنها راهنمایی کردند که باید درخواست الزام به تمکین بفرستم. همین کار را هم کردم. ولی او برنگشت و من که:
1 - همسرم را دوست دارم و حاضر به جدایی نیستم،
2 - توانایی مالی استخدام وکیل را ندارم،
3 - به روند درست و قانونی کاری که باید برای برگرداندن او انجام دهم نیز وارد نیستم
ازینرو برای راهنمایی به اینجا آمده‌ام.

خواهش می‌کنم به ویژه با توجه به اینکه من نمی‌خواهم از همسرم جدا شوم مرا راهنمایی کنید.
سپاسگذارم.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

باسلام.شما پس از گذشت مهلت یک هفته الی ده روز از ارسال اظهارنامه ، دادخواست الزام به تمکین بدهید تا در روند قانونی بتوانید به توافق برسید.ضمن اینکه جهت حل اختلاف و رفع مشکل میتوانید به مشاور خانواده مراجعه و جهت رفع مشکل کمک بگیرید

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

سلام
اگر فرزندتان کمتر از 7 سال دارد دادخواست ملاقات تنظیم کنید
اگر بیشتر از 7 سال دارد دادخواست حضانت مطرح کنید
اکر حکم الزام به تمکین گرفتید و زنتان بازهم بازنگشت دادخواست اذن در ازدواج مجدد در دادگاه ثبت کنید شاید از طریق ها فوق زنتان به زندگی برگردد البته بازگشت بدون رضایت دلچسپ نیست و هردو نفر آزار خواهید دید